Cauta

De ce nu pot sa raman insarcinata?

Andreea Simona a intrebat pe 20.01.2014

Buna! Am 27 de ani si de 6 ani impreuna cu sotul meu ne dorim mult un copil. In urma cu 2 ani am inceput investigatiile sa vedem daca totul e in regula, am facut o gramada de analize amandoi si totul pare in regula. Nu mi-au dat niciun fel de tratament si mi s-a propus inseminare artificiala. Mi-e foarte frica si nu stiu ce sa fac, cu toate ca imi doresc atat de mult un copil. Acum iau Branca Ursului pentru ca citisem pe net ca e foarte buna, dar deja sunt in a 3-a luna de tratament si nimic. Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat. Multumesc.

4 raspunsuri

Dr.Botezatu.Radu
a raspuns acum 6 ani

Buna ziua,
Va sfatuiesc sa renuntati la tratamentul cu branca ursului, nu va aduce niciun beneficiu, ba mai mult intarzie tratamentul si diagnosticul.

Ar fi nevoie ne mai multe date din analizele pe care le-ati efectuat pentru a va da un raspuns.

Cel mai important este testul de permeabilitate tubara. (daca trompele sunt permeabile sau nu) si spermograma sotului.

DC2012
a raspuns acum 6 ani

Incearca si fa-ti teste de ovulatie dupa ce se termina menstruatia si incearca sa faci dragoste cu partenerul macar la 2 zile, nu zinic, ca sa aibe timp jucausii sa se maturizeze, sa ajunga unde trebuie. Testele trebuie sa arate 2 liniute ca la cele de sarcina, si mie doctorita mi-a recomandat sa le fac dupa ora 14. Succes.

Andreea Simona
a raspuns acum 6 ani

Multumesc de raspuns. Teste de ovulatie imi fac in fiecare luna si din cate se pare ovulatie am in ziua 15. Voi continua sa sper ca poate mi se va implini si mie dorinta, cu toate ca sunt foarte descurajata.

Andreea Simona
a raspuns acum 6 ani

Buna ziua, domnule doctor. Vreau sa va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra, o sa va urmez sfatul si o sa intrerup tratamentul cu branca ursulului.

Pana in acest moment nu mi s-a dat niciun tratament pentru a ramane insarcinata. Teste de ovulatie imi fac in fiecare luna, ovulatia mea avand loc in ziua 15. Vreau sa mai precizez ca am un ciclu regulat de 29 de zile.

Am sa va scriu cateva dintre rezultatele de la analizele care le-am facut:

Spermograma: volum: 2,6 ml, examen microscopic initial- normal, ph-7,5, spermatozoizi mobili 84,4%, esperm. mov. progresivi 160 M/ml, esperm. mov. progresivi 83,3%, esperm. no progresivi 1,1%, spermatozoizi imobili 15, 6 %, morfologia 8%, test de eosina 94% f. vii, diagnostic normo zoospermie.

Analize de sange: progesteron: 4,7 ng/ml, prolactina: 25,7 ng/ml, FSH: 6,4 mIU/ml, LH: 3,5 mIU/ml.

Am facut ecografie abdominala unde mi s-a spus ca e totul in regula si de asemenea am mai facut histerosalpingografie care de asemenea fara probleme.

Doctorita de la reproducere asistata mi-a dat 2 alternative, insa fara nicio explicatie: ori continui sa incerc pe cale naturala, ori sa imi fac fertilizare in vitro. Sper ca am reusit sa va fac sa intelegeti mai bine cazul meu. Va multumesc.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/