Cauta

Cum sa raman gravida urgent?

opris crina a intrebat pe 23.06.2010

Am fost la doctori si mi s-a spus ca am o trompa infudata, au incercat sa mi-o desfunde, dar nu au putut. Eu ce trebuie sa fac acum? Sa ma operez ca sa mi-o desfunde ca sa pot sa raman gravida cat mai repede? Nu stiu ce sa fac. In rest mi s-a spus ca sunt bine. Ce tretamente ar trebui sa iau ca sa raman urgent gravida?Sa-mi dati d-voastra un sfat ca eu nu stiu ce sa mai fac, sunt disperata.

11 raspunsuri

atish
a raspuns acum 10 ani

Cu o trompa "sanatoasa" se poate ramane insrcinata. De cat timp incercati? Sotul si-a facut analize?

opris crina
a raspuns acum 10 ani

De 3 ani incercam. Sotul si-a facut analiza de spermatozoizi si mi s-a spus ca e ok. Adevarul e ca nu am facut nici un fel de tratament si nici nu stiu de unde sa incep.

atish
a raspuns acum 10 ani

Pai pentru inceput trebuie sa ai facut un set de analize: dozari hormonale, Rh, toxoplasmoza, progesteron de ziua 21, trebuie sa-ti faci teste de ovulatie in perioada fertila sa vezi daca se pozitiveaza, ca tratament nu iti pot recomanda decat unul naturist daca te intereseaza, deoarece stimulare ovariana (in caz de anovulatie sau alte cazuri) se recomanda strict in urma consultatiei. Multa bafta si daca vrei sa vb. mai multe te astept la fitza_fla.

opris crina
a raspuns acum 10 ani

Mersi mult de tot. Sa stii ca am sa ma apuc sa fac niste analize mai serioase. Mai vb. Pupici.

opris crina
a raspuns acum 10 ani

Ai putea sa-mi spui cum sa-mi calculez zilele fertile ca nu prea ma pricep. Acum de exemplu mi-a venit ciclu in 22 iunie seara pe la 11:45 si cred ca pe azi 25 iunie termin cu ciclu. Ce poti sa-mi spui? Mersi.

atish
a raspuns acum 10 ani

Perioada fertila este intre zilele 11-15 ale CM in functie de fiecare organism, insa ziua cea mai fertila a femeii este in ziua a 14-a CM, deci daca iti calculezi cand este cea de-a 14-a zi, ai gasit! Bafta multa.

sandyprs
a raspuns acum 10 ani

Draga Crina, daca spui ca ai o trompa infundata e bine sa te adresezi unui specialist in infertilitate care sa-ti rezolve aceasta problema. In al doilea rand daca cealalta trompa este buna poti ramane insarcinata, apoi cineva te indruma sa iti faci anumite analize e foarte corect, dar as mai scoate de prin ele ceva si anume: dozarile hormonale si progesteronul de z 21. Testele de ovulatie nu sunt relevante as merge mai degraba pe monitorizari (adica consult cu echograful in care se vede clar daca un folicul e maturat si e pe cale sa se sparga). Perioada fertila se calculeaza in functie de durata CM si mai bine spus ziua fertila este cu 14 zile inaintea sa iti vina CM (pt. un cm de 29 zile periada fertila este in ziua 15). Ca sa fii sigura ca se prinde ceva e bine sa prestezi si inainte si dupa adica asa din z 9 pana in z 21, dar la 2 zile pt. ca spermatozoizii au o viata destul de lunga (3-5 zile). Mult succes.

atish
a raspuns acum 10 ani

Sandy, daca nu faci dozarile hormonale si progesteronul nu stii daca ai ovulatie sau daca e ceva in nerergula, bineinteles ca se merge si la monitorizare. Spermatozoizii mai mult de 3 zile numai in cazuri exceptionale traiesc si la orice ginecolog ai merge te intreaba de teste de ovulatie.

opris crina
a raspuns acum 10 ani

Mersi la toata lumea pt. tot, dar totusi mai exact voi ca stiti mai bine ca mine, eu nu am ciclu de 28 zile mai exact mi-e mi-a venit in 22 iunie luna asta pe la 11:45 seara si atunci daca puteti sa-mi calculati voi zilele fertile cu exactitate ca nu as vrea sa gresesc. Eu am ciclu de peste 28 zile. Astept raspuns.

atish
a raspuns acum 10 ani

2-6 iulie

1 2
Vezi intrebari din:
Modifică Setările