Cauta

Cum pot sa raman cat mai repede insarcinata?

elena201 a intrebat pe 30.08.2013

Astept in continuare sfaturi dvs. Ne dorim foarte mult un bebe, eu am facut control normal, sunt in regula, dar momentul mult asteptat nu vine, poate din cauza ca ma gandesc prea mult la asta, nu iau anticonceptionale si de ceva vreme tot incercam. Astept sfaturile dvs. Va multumesc!

7 raspunsuri

sabi85
a raspuns acum 7 ani

Pai e cam greu de spus, deoarece de acest lucru depind multe lucruri. In primul rand daca ai un ciclu regulat, la cate zile il ai ca sa iti poti calcula perioada de ovulatie si sa te axezi pe acele zile fertile, daca deja ai un an de incercari ar trebui sa faceti niste controale mai amanuntite in principal si sotul tau o spermograma, iar tu secretii vaginale cum ar fi pentru chlamydia o infectie care infunda trompele si nu da voie ovulului sa coboare si sa fie fecundat. O ecografie endovaginala, astept un raspuns de la tine sa-mi spui daca ai un ciclu normal si la cate zile il ai si astfel sa putem aprecia perioada fertila, iar apoi poti incerca cu teste pentru ovulatie.

elena201
a raspuns acum 7 ani

Buna, am notat si in ultimele trei luni am avut un ciclu regulat de 28 de zile, eu am calculat deja, prima data am crezut ca am calculat eu gresit, dar acum ultima data am calculat cu ajutorul calculatorului de pe site si acum astept sa vad rezultatul, daca o sa am menstruatie in septembrie inseamna ca mai am de asteptat, nu stiu ce sa mai cred. Cand am facut acel control dr. a zis ca este totul in regula si trebuie exersat pana la un an de zile, mi-a spus ca nu toate cuplurile raman din prima incercare si am o varsta la care nu trebuie sa imi fac griji. Eu am 26 si sotul 28, cum sunt acele teste pentru ovulatie? Astept raspuns in continuare si multumesc.

sabi85
a raspuns acum 7 ani

Gasesti in farmacii teste de ovulatie care se fac exact ca cele de sarcina, adica daca apare o singura linie nu esti la ovulatie, daca apar doua ai ovulatie. Cutia are 5 teste si trebuie sa faci cate unul pe zi la aceasi ora. Daca ai un CM de 28 de zile, deci este mult probabil ca ovulatia sa aiba loc in ziua 14, iar atunci tu ar trebui sa incepi sa faci testele din ziua 11. Inca din prima zi se poate sa iti apara si a doua linie, dar de un roz pal, asta inseamna ca ovulul incepe sa se desprinda si ajungi la ovulatie max in ziua 14. Cel mai bine e ca tu sa ai contact sexual incepand cu ziua 10 pana in ziua 16 sa fii mai sigura cu toate ca spermatozoizii traiesc intre 4-5 zile. Cumpara testele si citeste bine pe prospect pentru ca iti arata pas cu pas ce trebuie sa faci. Eu cu ajutorul testelor am ramas insarcinata dupa 8 luni de incercari esuate. Multa bafta si mai asept raspunsuri de la tine si sper sa tinem legatura si sa vii cu o veste buna.

elena201
a raspuns acum 7 ani

Multumesc mult pentru raspuns. Acum astept sa vad daca o sa imi vina menstruatia si daca da, apoi urmatorul pas este acesta cu testele. Multumesc inca odata, bineinteles ca vom tine legatura,i n perioada asta am fost si stresata dar tot mai dezamagita si acum o zi am aflat de o colega care a ramas insarcinata, cumnata mea trebuie sa nasca in septembrie. Ma bucur pentru ele, dar eu sunt dezamagita. Acum astept sa vedem, tinem legatura si sa sper ca iti pot da si o veste buna.

elena201
a raspuns acum 7 ani

Speram asa de mult sa se fi intamplat marea minune, am avut putin si simptome diferite asa de tare m-au durut sanii, dar nu a fost sa fie, acum in 9 septembrie implinim un an de la nunta si am crezut ca o sa pot sa-i fac un cadou nepretuit scumpului meu sot, dar nu s-a intamplat. In 7.09 am inceput CM, acum sper sa dea rezultat ceea ce m-ai sfatuit cu testele deci din a 11 zi sa incep? Nu e prea tarziu? Daca trebuie sa fac in 5 zile?

elena201
a raspuns acum 7 ani

Acum avem programare sa facem si o analiza de spermograma sa vedem, daca este ceva in neregula.

sabi85
a raspuns acum 7 ani

Nu este deloc tarziu deoarece tu ai un CM de 28 de zile adica normal, la un CM de 28 de zile normal perioada de ovulatie este in ziua a 14 a, dar este bine ca tu sa incepi sa faci testele incepand cu ziua a 11 pentru a putea fi mai sigura, dar si relatiile intime sa inceapa din ziiua a 11 (eeeiiiiiiiii daca tu vrei mai devreme asta nu e nimic), sunt sigura ca vei reusi luna aceasta daca nu este o problema la sot. Astept un raspuns de la spermatograma.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/