Cauta

Cum pot avea vaginul lipsit de bacterii patogene si un ph bun? Pot folosi tinctura de propolis pentru spalaturi vaginale?

VALERIA a intrebat pe 14.11.2013

Am facut o infectie urata cu 6 luni in urma pentru care am fost operata (mi s-a extirpat un ovar si o trompa). Acum ma simt din nou rau drept pentru care ma terorizeaza gandul ca ar putea recidiva aceasta infectie produsa de o bacterie, nu stiu care, din cate exista acum. Daca aveti vreun sfat pentru mine, mi s-a explicat ca aceasta bacterie a parcurs vaginul dupa care s-a instalat pe trompa si ovar (partea stanga)formand pungi cu puroi. Cum as putea preantampina aceasta situatie? Va multumesc!

2 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 6 ani

Spalaturile vaginale nu sunt recomandate, ba chiar pot sa faca mai mult rau. In ceea ce priveste infectia de care vorbiti este probabil sa fi fost o bacterie cu transmitere sexuala (cel mai frecvent Chlamydia, Neisseria gh., etc.) Ce puteti sa faceti este sa urmati un tratament antibiotic pe care vi l-a prescris medicul si sa aveti contact intim protejat prin prezervativ. Daca aveti un partener stabil, tratati-l si pe acesta. Astfel de infectii se pot transmite. Ca sa fiti siguri ca nu mai purtati germenii care produc infectia mergeti si faceti investigatiile recomandate de medic. Va doresc succes!

Silvia
a raspuns acum 6 ani

Mie mi-a spus doctorul ca pentru un ph bun sa te speli cu apa cu bicarbonat de sodiu, dar ce ai tu cred ca e mai grav si ca ar fi trebuit sa iti dea ceva tratament pentru a eridica complet acea bacterie sau cel putin o crema cu care sa te dai. Ar trebui sa consulti medicul sa iti ia proba la secretie si sa vezi exact daca a revenit si apoi sa iti dea tratament. S-ar putea cu tratamente naturiste sa te simti bine pe moment, dar apoi sa ai complicatii, mai ales la ce probleme ai avut.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/