Cauta

Chisturile ovariene si sarcina.

elena a intrebat pe 25.10.2013

Am doua chisturi de 3 cm si de 5 cm pentru care fac tratament cu antibiotic si antiinflamator pe perioada menstruatiei. Imi doresc sa raman insarcinata, iar pentru ca am avut o intarziere de 9 zile in septembrie, dar testele erau negative am mers la control si am descoperit aceste chisturi. Mi-a venit CM dupa 2 zile de Dupfaston, iar luna asta mi-a venit ca in trecut la 29 de zile, insa de culoare rosie aprins si cantitate moderata, fara cheaguri sau schimbari de culoare, acum am doar cateva picaturi cand merg la toaleta. Se poate sa fiu insarcinata,si asta sa fie nidatia? Nu este ca un cm normal, a fost fara simptome si dureri. Ar fi relevant un test de sarcina daca inca mai am cateva picaturi rosii? Ar putea afecta posibila sarcina faptul ca iau antibiotic? Ma vor impiedica chisturile sa raman insarcinata? Adica afecteaza in vreun fel fertilitatea?

1 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 6 ani

Tratamentul asa viguros ar putea fi excesiv. Aveti boala inflamatorie pelvina? De obicei, chisturile se urmaresc ecografic si cele mai multe trec singure. Nu stiu ce aveti dvs. Se trateaza chistele mari si sau complexe.

Faceti un test daca aveti vreo suspiciune.

Unele antibiotice pot face rau sarcinii la inceput, altele e putin probabil.

Chisturile ovariene nu ar trebui sa va puna probleme o data ce ramaneti insarcinata.

Unele tipuri de chisturi se pot insoti cu o reducere usoara a fertilitatii nu ca si cauza, ci ca si consecinta unor probleme, de ex endometrioza.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/