Cauta

Ce mai putem face?

Constantinescu irina a intrebat pe 03.03.2016

Buna ziua. Sunt o aspiranta la titlul de mama in varsta de 27 de ani. Eu si sotul meu incercam de mai bine de 7 luni sa concepem fara rezultat.

De 3 luni fac stimulare cu clomifen 100mg cu raspuns therapeutic bun din prima incercare acum la a3a cura am avut in ziua 12 a cm folicul dominant de 24mm pe od si 3 mai mici si unul de 7mm pe os, am facut 250u ovitrelle chiar in aceeasi zi cu contact 4 zile consecutiv, endometrul in ziua 12 era 0.5mm si pt asta am primit utrogestan 200mg 2 pe zi dim oral seara iv din ziua 16 pana la venirea menstrei. Sotul are analizele in regula, dar din pacate nu reusim sa concepem.

In luna sept anul trecut am avut o valoarea a bhcg de 30.2 cu 1 zi inainte de venirea menstrei eu nefiind pe niciun tratament la acea vreme, dar doctorul a spus ca din punctul lui de vdr nu a fost sarcina.Ce credeti ca nu este in regula? Ce am mai putea face?

1 raspunsuri

Deocamdata e devreme pentru toate investigatiile de infertilitate pentru ca ati avut in urma cu 6 luni o sarcina, dar din ce descrieti pe ciclul de stimulare cu clomifen ati avut un endometru subtire de 5mm (nu poate fi de 0,5) si asta e o posibila cauza de lipsa de implantare a unui embrion.

Sunt multe lucruri care pot fi in plus testate de la dozari hormonale, trompe, cavitate uterina pana la analize suplimentare din sperma (halosperm, test Marr).

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/