Cauta

Ce drum sa urmam pentru tratamente sau alte investigatii sa putem avea un copil?

DC2012 a intrebat pe 03.11.2014

Buna ziua! Ma numesc Dana si am 30 de ani si sotul meu are 28. As vrea sa ne ajutati ce putem face in drumul nostru de a avea un copil. Sotul a facut o spermograma si a iesit nr scazut de spermatozoizi adica 9 mil pe ml, iar celelalte erau in valori normale. El a facut tratament 30 de zile cu niste pastilute care le-a dat dr endocrinolog, dar nu a repetat spermograma.

Eu am progesteronul sub limita desi am facut tratament 3 luni cu utrogestan si 3 luni cu duphaston. Am luat anticonceptionale 5 ani, iar cand le-am lasat, dupa 3 luni, a aparut o amenoree secundara, si am luat aceste tatamente date de dr ginecolog si de dr endocrinolog.

Ce mai poate fi de nu reusim de un an si ceva sa avem un copil. Precizez ca eu am mai avut o sarcina in urma cu 8 ani, dar a fost o intrerupere, dar cu alt partener.

4 raspunsuri

George Vasilescu
a raspuns acum 5 ani

9 mil spermatozoizi/ml este o valoare mica. Orice tratament pentru imbunatatirea calitatii spermei trebuie sa dureze minim 90 zile.

Progesteronul mic se trateaza cu Utrogestan atunci cand totul este in regula (inclusiv sperma) si cand se monitorizeaza aparitia unei sarcini.

Medicul dvs va poate recomanda eventual o inseminare intrauterina.

Dr. George Vasilescu

nicoleta_v
a raspuns acum 5 ani

Salut! Iti scriu aici parerea mea: cred ca sunteti pe drumul cel bun, ati urmat toti pasii corect - 1 an de zile ati incercat sa aveti copii fara succes, ati mers la dr pentru investigatii si tratament si sper ca amandoi le-ati urmat intocmai.

Sotul tau ar trebui sa repete spermograma pentru a vedea daca a avut efect sau nu tratamentul.

In cazul tau nu are nicio influenta sarcina intrerupta si nici AC. Cu siguranta o sa-ti schimbe tratamentul, probabil ca iti va da ceva mai puternic.

Incearca sa-ti urmaresti corpul, poate ai si tu ovulatie tarzie (ai facut analiza la progesteron in a 18a-21a zi, nu? )

Amandoi sunteti tineri si sunt sigura ca veti reusi, trebuie doar sa va relaxati, sa mancati sanatos, sa faceti sport si sa aveti putina rabdare. Toate bune!

DC2012
a raspuns acum 5 ani

Ms de raspuns. Dupa ce am urmat tratamentul cu Duphaston am repetat analiza de progesteron si e putin peste limita minima.

Am facut teste de ovulatie in fiecare luna si se pare ca nu am ovulatie. Acum am menstra la 35 de zile si nici nu pot sa fac testele de ovulatie in fiecare zi. Daca am ovulatie nu pot sa vad. Semnele corpului chiar daca le urmez nu se adeveresc la teste. Ce sa fac?

nicoleta_v
a raspuns acum 5 ani

Mergi la dr., cred (sper) o sa-ti dea alt tratament mai, puternic ca sa-ti stimuleze ovulatia.

Eu am avut aceeasi problema, nu ovulam si cu tratament am avut ovulatie tarzie.

Am simtit o durere de ovare timp de vreo 2-3 zile si intr-adevar ovulam atunci si asa s-a prins.

Eu si dr meu am verificat rezultatele tratamentului doar prin analize de sange (estrogen si progesteron) si asa am vazut ca nu am ovulat fara tratament, iar cu tratament am avut ovulatie tarzie.

Cred ca e important ca si sotul sa-si repete analiza, macar sa stii din capul locului la cine e problema. Toate bune!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/