Cauta

Ce analize imi recomandati acum, daca am avut o sarcina oprita din evolutie la 10 saptamani, deoarece fatul avea lichid, in locul plamanilor?

oana cucu a intrebat pe 26.11.2012

In septembrie, am fost nevoita sa recurg la un chiuretaj prin aspiratie deoarece am avut o sarcina oprita din evolutie la 10 saptamani. Cauza a fost ca plamanii nu erau deloc dezvoltati, iar in locul lor era lichid. As vrea sa stiu daca sunt necesare ceva analize amanuntite inainte de a planifica o alta sarcina. Mentionez ca toate analizele indicate inaintea si in timpul sarcinii au iesit in parametrii normali, iar doctorita nu a putut sa imi ofere o explicatie cu privire la cauza ce a dus la aceasta situatie. Multumesc.

1 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 7 ani

Cel mai frecvent sarcinile oprite din evolutie in primul trimestru sunt accidentale si nu au o cauza care poate fi evitata. Trebuie sa nu fumati, sa nu consumati alcool, medicamente nerecomandate de medic. Este important de asemenea sa vorbiti cu medicul daca exista anomalii mostenite in familie. In general, analize mai specializate se recomanda femeilor care pierd mai multe sarcini in trimestrul I. Atunci, se banuieste ca ar fi o cauza si se cauta. Va dau un link unde puteti vedea aceste analize. Acum, daca va doriti sarcina, trebuie sa aveti o viata linistita, fara stres, o dieta echilibrata, sa luati acid folic. Sansele ca urmatoarea sarcina sa se dezvolte normal sunt foarte mari. Va doresc succes! http://www.facebook.com/notes/anca-panaitescu/protocol-evaluare-pierdere-recurenta-de-sarcina/329017803851179

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/