Cauta

Cat de greu se poate obtine o sarcina cu SOP?

Florentina a intrebat pe 12.11.2015

Am 29 de ani si am fost diagnosticata cu SOP. Nu sunt o persoana supraponderala, nu am avut niciodata probleme cu greutatea, analizele hormonale sunt in regula, nu am in familie cazuri de diabet zaharat, am avut pana acum un an menstruatia regulata.

Am intrerupt anticonceptionalele (marvelon) acum un an, dupa ce le-am luat timp de 3 ani fara pauza si de atunci nu mai am menstruatie regulata.

Am facut monitorizare 3 luni la rand sub tratament cu Clomifen, nu am ramas insarcinata.

Mi-am facut histerosalpingografie, nu am trompele infundate, nu am infectii vaginale sau alte bacterii.

Am facut monitorizare sub tratament cu puregon timp de 9 zile (50 UI/seara)+pregnyl in a 10 zi si contact sexual 3 zile la rand.

In acealasi timp luam acid folic, metformin de 850 si aspenter pt circulatie. Dupa a 3 zi de contact am inceput si utrogestan administrat vaginal de 3 ori pe zi.

Tot nu am ramas insarcinata. Ovarele au raspuns bine la ambele tratamente, si cu clomifen si cu puregon, s-a dezvoltat de fiecare data cel putin un folicul cu demensiunea de 18 mm.

Spermograma sotului este foarte buna, amh-ul meu este bun. ce variante de tratament ar mai fi (pana la inseminare si fertilizare) si care ar putea fi cauza pentru care nu s-a prins sarcina pana acum?

3 raspunsuri

De obicei se fac 3-4 luni de stimulare preferabil cu FSH (asa cum ati facut cu Puregon) inainte de a face pasul urmator catre inseminare intrauterina.

Motivul pentru care nu ai obtinut sarcina practic nu ai cum sa il afli (se poate sa nu se fi format embrion sau el sa fi fost anormal genetic si sa nu evolueze; o alta cauza este lipsa receptivitatii endometrului care sa nu permita implantarea unui eventual embrion).

Practic voi stiti doar ca aveti ovulatie si contact in momentul optim, dar sunt multe alte posibile cauze care sa impiedice aparitia sarcinii.

Nu au semnificatie pentru obtinerea sarcinii!

florentina
a raspuns acum 4 ani

Ar ajuta la ceva un test de anticorpi antispermatici?

Vezi intrebari din: