Cauta

Care sunt cauzele punctiei FIV fara ovocite?(avand analize care arata ca am ovulatie si rezerva ovariana).

azul a intrebat pe 18.10.2013

Buna seara,

Incerc de 4 ani sa raman insarcinata. Eu 28 de ani, sotul 34. Ne-am facut amandoi toate analizele si sunt foarte bune. Diagnosticul a fost de infertilitate inexplicabila. Am peste 20 monitorizari de ovulatie (aici ma refer si la verdictul ca foliculul a ajuns la maturare si s-a spart). Histerosalpingografie cu rezultat bun,histeroscopie la fel, nu am avut nicio boala cu transmitere sexuala, menstruatia la 28 de zile de la inceput si fara nicio dereglare pe parcursul anilor, am un stil de viata foarte echilibrat. Spermograma sotului a fost facuta de mai multe ori la laboratoare diferite si are un rezultat foarte bun. Mentionez ca nu am ramas insarcinata niciodata si nu am luat AC.
Am facut 3 inseminari artificiale fara niciun rezultat. Toate acestea au fost facute fara stimulare ovariana deoarece medicul a considerat ca nu este nevoie avand in vedere ca rezultatele dozarilor hormonale sunt atat de bune. Dupa aceste incercari esuate am luat decizia de a incerca si a 4- a inseminare cu o mica stimulare, spun mica deaorece am luat 5 zile cate un sfert de clorstilbegyt (doza normala fiind de o pastila sau doua/zi). Am facut hiperstimulare ovariana si dr. mi-a spus ca nu-mi poate face inseminarea avand in vedere ca sunt foarte multi foliculi si pot exista riscuri. Pe vremea aceea nici prin cap nu-mi trecea ca voi ajunge la FIV. Am facut o pauza de 6 luni in speranta ca poate se va produce un miracol cum de altfel am mai auzit cu totii.

Nu a fost asa din pacate, ba mai mult calvarul abia atunci incepea, am facut stimulare din nou, de data asta pentru FIV, insa nu am mai reactionat deloc la tratament (am luat 5 zile cate o jumatate de clostilbegyt).

A urmat din nou o pauza de 3 luni in care mi-am incarcat bateriile, eram sigura ca voi reusi! Insa am obtinut decat 3 foliculi cu dimensiunile ideale pentru punctie. Dr. mea stiiundu-mi istoricul mi-a recomandat sa mai amanam si de data asta deoarece pentru sanse mai mari are nevoie de cel putin 5 foliculi. Este adevarat ca dr. mi-a recomandat sa iau 2 pastile/zi, iar eu am luat una, in rest am mai facut 2 injectii in abdomen bravelle si inca una, dar nu-mi mai amintesc denumirea.

Cu 36 de ore inaintea punctiei am facut Ovitrelle. Am uitat sa mentionez ca am facut o depresie foarte puternica de la aceste medicamente, eu avand antecedente in trecut. insa am ancercat sa fac tot posibilul pentru a-mi reveni.

In ziua punctiei eram foarte optimista insa la punctionarea foliculilor nu s-a gasit niciun ovocit. A cazut cerul pe mine mai ales ca punctia am facut-o fara anestezie generala (asta a fost alegerea mea) si am auzit imediat cum de la laborator s-a strigat ca nu e nimic acolo.

In momentul acela am crezut ca s-a sfarsit tot drumul asta interminabil insa nu ma pot da batuta. Nu pot sa cred ca la cate analize am facut, mai ales cele care indica rezerva ovariana, monitorizarile de ovulatie, menstruatia care este regulata si toate celelate indicii pe care o femeie se simte la ovulatie, sa nu existe niciun ovocit!?

Intrebarile mele sunt : Aceste analize care indica rezerva ovariana si cele care arata ca s-a produs ovulatia de fapt ce ne demonstreaza? Ca s-a spart foliculul si atat?
Este posibil ca si data viitoare sa nu se gaseasca niciun ovocit?

3 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 6 ani

A fost o intamplare ca nu s-au gasit ovocite la punctie. Aceste accidente se pot intampla uneori si nu semnifica ca nu aveti rezerva ovariana. Nu va descurajati! Tratati depresia corespunzator. E foarte important. Mult succes!

Anda.Cristescu228
a raspuns acum 5 ani

Ieri am facut a doua punctie (prima a fost in urma cu o luna si n-am reusit sa gasim decat un ovocit bun, dupa 11 zile de stimulare cu Gonal, Ovitrelle inainte de punctie). De data aceasta n-au gasit niciun ovocit, doamna doctor mi-a spus sa mai asteptam pe ciclu natural inca jumatate de luna si ca uneori un ovocit poate fi la 2-3 luni. Foliculul tau s-a spart pentru ca nu s-a facut monitorizarea la timp(doctorita mea spunea ca foliculii nu au week-end), eu am facut sambata monitorizarea din a 9-a zi a menstruatiei si luni deja medicul s-a temut sa nu se sparga, asa ca m-a programat marti la punctie, dar asa cum am spus, nu s-a gasit niciun ovocit.

Eu am facut sub anestezie generala si n-am simtit nimic, doar am fost foarte balonata si a doua oara am sangerat putin. Am fost foarte necajita, mai ales ca imi doresc un copil de peste 20 de ani si sunt in aceeasi situatie ca a ta, sunt deja in depresie in urma decesului sotului si a mamei si asta mi-a adancit depresia. Si totusi, eu mai sper"Ce e cu neputinta la oameni,e cu putinta la Dumnezeu".

Anda.Cristescu228
a raspuns acum 5 ani

Gonal, Menopur si Ovitrelle, o multime de bani. Sa vedem rezultatul!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/