Cauta

Care ar putea fi problema pentru care nu pot ramane insarcinata?

PAULAMADA a intrebat pe 19.01.2014

Buna, ma numesc Paula, peste o luna implinesc 40 de ani si ma confrunt, ca si voi cu infertilitatea. De trei ani ma chinui sa raman insarcinata si nu reusesc. Pana acum trei ani, timp de 10 ani am luat anticonceptionale Diane 35. Mi-au fost prescrise de medic, initial pentru un chist pe ovar, apoi, din comoditate am continuat sa le iau. Acum trei ani am hotarat sa le intrerup si am mers la un endocrinolog sa imi fac niste investigatii (stiam ca am deficienta de progesteron). Medicul respectiv mi-a prescris tratament cu Duphaston. Deoarece trecuse un an si tot nu am ramas insarcinata, am mers la un medic specialist in infertilitate (?) care mi-a facut o serie de investigatii. Rezultatele au fost urmatoarele:

1. sonoHSG - stenoza in 1/3 superioara a vaginului, ambele trompe permeabile, proba Cotte pozitiva bilateral, cavitate uterina de forma si dimensiuni normale.

2. AMH (ser ELISA) - 3.84 ng/ml

3. estradiol (ser CLIA) - 70.8pg/mL (faza Ovulatorie)

4. FSH (ser CLIA) - 7.02 mlU/mL (faza ovulatorie)

Rezultate spermograma:

1. fluiditate - completa la 30 minute
2. PH - 8.7
3. volum - 1.8 ml
4. densitate - 21.8 milioane/ml
5. motilitate 60%
6. morfologie - 50% normali
7. citologie - frecvente leucocite
8. viabilitate - 50%
9. 40% rapid progresori, 10% lenti

Medicul specialist mi-a prescris trei luni de tratament cu Puregon si Ovitrelle, dar niciin timpul si nici dupa terminarea tratamentului nu am reusit sa raman insarcinata.

2 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 6 ani

Continuati in aceasta directie. Faceti un plan cu medicul dvs si daca este nevoie puteti apela la FIV atunci cand sunteti convinsa ca este metoda cea mai potrivita. Despre endometru, cum este? Progesteronul? Prolactina?

PAULAMADA
a raspuns acum 6 ani

Mi-a spus ca endometrul este OK. Analiza pentru progesteron si prolactina nu mi-a recomandat.
Totusi, eu am terminat cele 3 luni de tratament cu Puregon si nu am ramas. Credeti ca as putea incerca Branca Ursului intre timp?

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/