Cauta

Buna ziua! Am 28 de ani si as dori sa fac inseminare artificiala cu donator.

Nicoleta a intrebat pe 12.06.2016

As dori sa stiu care sunt costuri pentru inseminare si tratament.

Nu am partener si doresc un copil. Vreau sa stiu ce tratamente implica, care sunt costurile, daca donatorii sunt testati, care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmez. Mentionez ca nu am avorturi. Nu am rasmaa insarcinata pentru ca nu am avut un partener cu care sa-mi pot intemeia o familie!

1 raspunsuri

Corect este sa incepeti cu analize preconceptionale (adica sa fiti sigura ca sunteti sanatoasa sa puteti avea acum un copil) si apoi sa verificati daca trompele sunt permeabile (histerosonografie).

In paralel se face un dosar cu cerere catre ANT (Agentia Nationala de Transplant) care trebuie sa dea acordul pentru donatorul de sperma pe care il veti allege (banca este Cryos in Danemarca).

Odata indepliniti primii pasi se comanda proba de la donator (prin clinica in care veti face procedura) si se stabileste impreuna cu dumneavoastra daca faceti cu stimulare ovariana (care creste sansele de sarcina dar si riscul de sarcina multipla) sau pe ciclul natural.

Costurile sunt variabile in functie de donatorul ales (puteti sa verificati pe site-ul bancii de donatori) iar procedura in sine este cu mici variatii in functie de clinica in jur de 1100 ron.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/