Cauta

Buna ziua! Am 26 ani si mai bine de un an incerc sa raman insarcinata. Am o menstruatie neregulata de 32, 34 sau 36 zile.

Iulia a intrebat pe 11.10.2016

Ca sa ma puteti ajuta o sa va dau primele zile de cm din ultimele luni:1 iunie 2016, 3 iulie 2016, 30 iulie 2016, 2 septembrie 2016, si 7 octombrie.

Pe data de 7 oct mi-a venit menstruatia, cateva picaturi maronii, cateodata roz, dar fara dureri prea mari (de regula eram extrem de slabita in primele 2 zile de cm si dureri groaznice de burta, ma mai calmam doar cu 2 pastile de nurofen express pe zi) si dureri de sani.

Aveam sanii putin durerosi, putin umflati. Pe 8 oct am avut scurgere normala si pe 9 octombrie nimic! Nimic! Pe 10 octombrie m-am trezit ziua ca mi s-a patat protej slipul cu lichid maro si atat. Eram curioasa daca astea sunt primele semne de sarcina (nu am facut test pt ca eu cred ca a fost menstruatie, dar a tinut foarte putin) sau este o menstruatie foarte dereglata?

Sanii nu ma mai dor deloc. Din ce cauza? Sau care pot fi cauzele pt care nu am ramas insarcinata intr-un an si ceva de incercari? Multumesc si sper sa ma ajutati.

3 raspunsuri

Puteti face un test de sarcina sa va asigurati ca e doar o menstra redusa. Dupa un an de contact neprotejat e timpul sa incepeti investigatii si prima este spermograma sotului apoi la dumneavoastra monitorizarea ovulatiei si verificarea permeabilitatii trompelor.

Trompele se verifica ecografic (histerosonografie care nu e dureroasa sau e mai mult un discomfort).
Durerile la menstra sunt sugestive pentru endometrioza, dar nu pun diagnosticul.

Iulia.eu
a raspuns acum 3 ani

Multumesc, testul a fost negativ, si ma sperie putin procedura de verificare a permeabilitatii trompelor, am auzit ca este cam dureroasa.

Este posibila o endometrioza? Si din cauza aceasta sa am si dureri mari in primele zile de cm?

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/