Cauta

Buna. Ma numesc Roxana, am 32 de ani si as dori sa stiu ce trebuie facut daca am ovarele imbatranite? Am sa le pastrez pe astea, sa pot face un bebe?

Roxana a intrebat pe 09.01.2014

Iata o mica istorie a problemelor cu care ma confrunt:

Am avut si joburi stresante, acum am eliminat acest lucru, insa lucrez doua saptamani pe tura de noapte. Am si am avut o viata sexuala neregulata.

Am avut probleme cu ovarele, In 2002 am descoperit niste chistulete si am primit de la medic Diane 35 pe care le-am luat cativa ani si au disparut. In aceeasi perioada ma confruntam cu cosulete in zona T a fetei si cu o gusa mica (de care am scapat).

Apoi am luat anticonceptionale, Jasmin doar pentru problemele de pe fata si protectie. Le-am intrerupt de tot prin 2010 cand am descoperit un fibroadenom la san.

In 2010 am facut si cateva analize hormonale si mi-au iesit ovarele imabtranite.

In 2013 am decis sa le refac si mi-ai iesit asa:

AMH (hormon anti Mullerian) - ser congelat*
- EIA cant kit 3* 1.04 ng/ml (1,3 - 7,0)

FSH (Hormon de stimulare foliculara) # - ser
- Chemiluminescenta cant kit I1 12.2 mUI/mL

Ce e de facut? Ca sa pot face in urmatorii ani un bebelus? Inca nu am incercat, dar au fost momente cand a trecut acea perioada safe fara sa folosesc protectie.

Multumesc.

1 raspunsuri

nicole65
a raspuns acum 6 ani

Buna Roxana. Parerea mea, sincer e ca vei putea face copii, cu toate ca ai ovarele mai imbatranite, doar ca trebuie sa elimini stresul si sa incerci sa fii cat mai relaxata.

Stresul e o buna contraceptie in unele cazuri. Cumnata mea, tot la fel, nu putea sa ramana insarcinata fiind bolnava de diabet si avand si hipertensiune si cand sa asteptat mai putin a venit si bebe la 38 de ani, asa ca nu iti pierde speranta.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/