Cauta

Am un chist ovarian pe partea stanga, care s-a rupt.

Cristina a intrebat pe 26.05.2015

Am un chist ovarian pe part stanga, care s-a rupt. Am avut lichid in tot abdomenul si am stat 5 zile in spital pe antib. Ciproflaxina cu Flamexin si Glucoza.

Dupa 5 zile mi-a venit ciclul si am cont inca o sapt cu Cipro si Flamexin.

Apoi am facut hemoleucograma si transvag.

Chistul era, lichid mai era doar in uter de 2 cm ca un sange inchegat, din ce se vedea acolo care nu prea s-a mai retras.

Am continuat cu Doxiciclina 5 zile si Flamexin si Carpicon apoi s-a facut de 1.5 cm.

Mi-a dat Zanocin si Flamexin cu Carpicon inca 7 zile, era tot de 1.5 cm, nu mai stiu ce sa cred daca se mai retrage sau cat sa mai iau antibiotice ca simt ficatul greu.

Mi s-a spus sa iau in continuare inca 5 zile Zanocin si dupa mentruatie sa imi faca niste teste de hormoni si CA 125, ca poate fi endometrioza.

Nu stiu ce sa mai cred, ce o fi cu cheagul ala?Se retrage?

7 raspunsuri

Ai luat deja 3 antibiotice, nu stiu in total de cate zile esti pe antibiotic, dar daca nu este suspect de abces tubo-ovarian cel mai probabil nu are sens sa mai continui tratamentul antibiotic si doar sa reevaluezi la menstra chistul si eventual sa iei un anticonceptional pentru o luna daca el persista.

Daca este endometrioza nu exista un tratament complet al acestei boli, dar e bine sa sti ca iti reduce sansele de a obtine o sarcina!

Nu orice chist dispare cu tratament contraceptiv ci doar cele functionale (foliculi restanti care nu au ovulat corect).

Tratament antiinflamator merita sa faceti si sa reevaluati la menstra ce s-a intamplat cu chistul.

Daca faceti febra 38 sau peste trebuie reevaluat mai repede si stabilit daca e nevoie din nou de tratament antibiotic sau nu!

La menstra se va putea evalua cel mai bine daca e functional sau nu, dar cel mai adesea nu stim exact cauza aparitiei lor!

Puteti face dozari hormonale, dar nu incepeti sa luati Duphaston acum! (daca luati un tratament hormonal nu faceti acum dozarile ).

Cris
a raspuns acum 5 ani

Va multumesc pt raspuns.

Antibiotic iau de o luna de zile, tot felul de combinatii ce mi-a dat de la ginecologie ca se vede un hematocel in sacul douglas si daca se infecteaza?sa iau pana se duce si nu s-a dus, e la fel 15 mm acolo si chistul de 3.4 cm si i-am spus ca mi se pare ciudat sa iau atatea anticonceptionale.

Am facut ieri transvaginala in alta parte si cand au auzit de cat timp ma umfla de antibiotice, au ramas socati, au vazut un hematocel in sacul douglas si un chist hemoragic care a picurat si care mai are pe lg el ca niste cheaguri si putin lichid paraovarian stanga.

Au zis ca pt acest tip de chist hematic nu se da antibiotic chiar daca a iritat pelvisul, ci antiinflamatoare si ceva de durere iar ca acesta nu e un chist care se duce cu anticonceptionale, ca iau degeaba ca anticonc se iau pt alte tipuri de chisturi iar acesta ce il am eu va trebui sa se resoarba cumva la 3 menstruatii sau depinde.

Acum va dati seama ca sunt confuza inca speriata ca s-a format si acel hematocel si va rog sa imi spuneti de ce ar fi aparut acest chist? Ce e in neregula cu mine?

De ce acesta e diferit si nu se duce cu anticonceptionale? Eu vroiam sa iau peste o luna ca masura de preventie, dar la cat sunt de intoxicata bine ca nu am luat Yasmin si ca am schimbat ginecologul.

Astept cu mare interes raspunsul dvs si va multumesc din suflet!

crisc
a raspuns acum 5 ani

Va multumesc pt timpul acordat.

As dori sa va cunosc si sa vin la consultatie cam in doua saptamani.

Astazi a aparut menstra.

Ma interesa sa stiu de la ce am facut acest chist hemoragic si din ce categorie face parte, functional sau nefunctional? E problema hormonala?

Cris
a raspuns acum 5 ani

Astazi e a 3 zi de menstruatie, pot face analize hormonale si hemoleucograma sa le am cand ne vedem sau nu este cazul? Ce parere aveti de Duphaston?

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/