Cauta

Am fost diagnosticata cu un chist endometric. E obligatorie operatia? Am sanse sa raman insarcinata? Daca da, afecteaza acest chist fatul?

ANDREEA-IULIANA a intrebat pe 13.11.2014

In urma unui control de rutina mi s-a descoperit un chist endometric 46/40mm pe ovarul stang. Dna doctor mi-a spus la prima vizita ca trebuie sa ma operez, dar mi-a dat un tratament de 10 zile cu Didrogesteron.

E obligatorie operatia? Pot ramane insarcinata?

Daca da, fatul are de suferit din cauza acestui chist?

3 raspunsuri

George Vasilescu
a raspuns acum 5 ani

Chistul de 4 cm in diametru trebuie de regula operat (laparoscopie). Endometrioza ovariana poate afecta obtinerea unei sarcini, dar si bunul mers al acesteia in conditiile in care aceasta apare. Se mai poate incerca un tratament natural, cu monitorizari ecografice periodice.

Dr. George Vasilescu

nicoleta_v
a raspuns acum 5 ani

Salut! Cred ca numai un dr. te poate ajuta / sfatui ce sa faci.

Din pacate, eu nu am cunostinte despre astfel de afectiuni si nici nu cunosc cazuri, insa, in locul tau, as urma tratamentul dupa care as merge la control sa vad ce rezultate a dat. In cazul in care a disparut, poti cere dr-lui mai multe informatii cu privire la sansele / riscurile unei sarcini.

In cazul in care nu dispare si dr. iti recomanda in continuare operatia (pe care, din cate deduc incerci sa o eviti) te-ai sfatui sa mergi la alt medic tot pentru "un control de rutina".

Daca te ajuta sa stii, mie mi-au spus dr ca am o galma in uter, care nu ii deranjeaza cu nimic (pe mine cu atat ma putin) si am un copil sanantos dintr-o sarcina fara probleme.

Sper sa te fi ajutat cat de cat. Succes!

ANDREEA-IULIANA
a raspuns acum 5 ani

Multumesc pentru informatiile date. Miercuri, 3.02, dna. doctor a hotarat sa ma opereze laparoscopic. Intre timp am luat duphaston, unidox si indometacin, dar fara niciun rezultat asupra chistului (astazi era de 5/4,6cm).

Tot dna. doctor mi-a mai zis ca ovarul stang este afectat si va incerca sa salveze macar o parte (sanatoasa) din el.

Acum nelinistea mea consta in faptul ca nu stiu daca pot ramane insarcinata si pot duce la termen o sarcina daca raman doar cu ovarul drept functional.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/