Cauta

Sunt mama unui baiat de 20 de ani. Cum imi fac baiatul sa vorbeasca cu mine? S-a inchis foarte mult in el!

rosu a intrebat pe 07.01.2012

Cum ar trebui sa-l abordez? Are carnet de conducere, e vitezoman! Ma evita foarte mult si prefera sa stea singur cand are cate o problema!

1 raspunsuri

psi_ramonapopa
a raspuns acum 8 ani

Uneori poate fi dificil sa accepti ca, copilul tau nu mai este un copil, ci un tanar adult, in cazul dumneavoastra si ca are anumite nevoi pe care poate nu le avea cu ani in urma.

Pare ca baiatul dumneavoastra are nevoie de o anumita intimitate, de spatiu personal si poate nu va spune de fiecare data cand are o problema pentru ca doreste sa aiba independenta in a o gestiona.

Ca si abordare, ar fi bine sa nu il fortati sa vorbeasca despre anumite lucruri atunci cand nu doreste si mai mult decat atat, atunci cand va povesteste diverse situatii sa nu abordati o atitudine critica pentru ca aceste lucruri cu siguranta il vor indeparta.

Dialogul trebuie sa fie unul calm, rational si sa nu aiba aerul unui interogatoriu. O simpla intrebare precum - im pari suparat. Esti bine? Ai nevoie sa te ajut cu ceva? - poate sa ajute relatia dintre dvs si fiul dvs si il poate ajuta sa comunice mai mult.

Incercati sa va reamintiti cum erati dvs la 20 de ani si cum v-ati fi dorit atunci sa se comporte mama cu dvs.

Vezi intrebari din:
Modifică Setările