Cauta

Este bine sa le acordam multa libertate adolescentilor?

Popovici Anca Emanuela a intrebat pe 18.05.2010

Buna numele meu este anca. Am o adolescenta de numai 16 ani. Cel ami mult ma ingrijoreaza faptul daca nu va decurge la etapa sexuala a vietii, avand un baiat vagabond (scuzati exprimarea) imi fac griji. I-am lasat libertate sa se bucure de copilarie, dar ea si-a gasit acest "iubit" cauzandu-mi probleme, chiulind de la ore. Si mai demult i-am spus sa nu mai iasa cu acest baiat, dar ea a fugit de acasa. Pana la urma a venit, dar tot nu-mi convine, baiatul nu l-a lasat, acest baiat a indus la fumat si la consumul de alcool, eu i-am interzis si am pedepsit-o, dar n-am avut ce sa-i fac, ea fugea de acasa in timp ce eu mergeam la serviciu, ce sa fac cu libertatea acestui copil neobrazat?!

2 raspunsuri

alec55a
a raspuns acum 10 ani

Cred ca ar trebui sa gandesti si din perspectiva ei. Tu la varsta ei ai fi ascultat-o pe mama ta daca iti interzicea ceva? Probabil ca nu. Asta nu inseamna ca trebuie sa ii dai frau liber sa faca ce vrea...dar, discuta cu ea, discuta cu baiatul, stabiliti niste limite si faceti compromisuri. Gandeste-te ca ea a ajuns deja la o varsta la care nu mai este chiar "copil" si daca vrea sa se furiseze sau sa fuga, o va face...si nu prea ai cum sa o opresti. Trebuie sa discuti lucrurile acestea cu ea ca de la matur la matur, si poate nu ar fi rau sa-i povestesti si despre sexul protejat....Succes!

littlelory
a raspuns acum 10 ani

Este greu sa o faci sa te asculte, insa calmul si acordarea de incredere sunt solutiile cele mai bune. Indeamn-o sa il aduca pe acasa, sa il cunosti mai bine si macar sa stii ca o ai aproape, ba chiar ca ii ai aproape pe amandoi si ii poti supraveghea.

Citeste acest articol despre adolescentul care nu respecta regulile, te va ajuta zic eu. Succes si sa ne tii la curent!

Vezi intrebari din: