Cauta

Cum pot sa-mi "recapat copilul pierdut" din cauza problemelor existentiale?

alina1987 a intrebat pe 26.01.2010

Am o fata de 23 ani. Am crescut-o singura, este pe cale sa abandoneze a doua facultate inceputa. Are o relatie nefericita, in toate sensurile, cu un om nepotrivit, lipsit de un tel in viata. Cu alte cuvinte, o relatie de cosmar mama - fiica. Nu mai putem deloc comunica, minte mereu, spunand ca ii e frica de mine. Va rog, ajutati-ma!

1 raspunsuri

carleta
a raspuns acum 10 ani

E greu de dat sfaturi intr-o asemenea situatie. Probabil ii reprosezi multe, copiii nu suporta reprosurile, asta a facut-o sa se distanteze de tine. De cand nu ai mai laudat-o pentru ceva, de cand nu i-ai mai zis ca a facut ceva bine? Incearca sa ii ceri si ei sfatul intr-o problema, chiar inexistenta, va vedea ca este importanta pentru tine.
Eu am invatat ceva, ca si parintii trebuie sa ceara iertare de la copii, nu numai invers. Las-o sa isi faca viata cum vrea, dar fii langa ea, incearca sa nu o mai judeci; si tu ai fost de varsta ei, are nevoie de sprijin nu de cicaleala si reprosuri. Incearca sa stai de vorba cu ea si sa ii spui ca trebuie sa gasiti IMPREUNA solutii la probleme.

Vezi intrebari din: