Cauta

Cum pot sa ii fac pe parintii mei sa ma mai trateze intr-un fel aparte?

adryanne_star a intrebat pe 11.05.2014

Stiu, recunosc! Mai fac greseli de care nici nu-mi dau seama, iar parintii tipa la mine, mama mea ma ameninta cu bataia si dupa amandoi incep sa-mi vorbeasca in sictir si sa ma faca in toate felurile. Cum ii fac sa nu se mai comporte cu mine intr-un mare fel?

1 raspunsuri

Buna!

As vrea sa iti zic ca exista o solutie minune pentru problema ta. Din pacate, nu exista. Nu avem posibilitatea sa schimbam comportamentul celor din jur atat de usor. Ceea ce poti sa faci este sa schimbi modul in care te afecteaza aceasta situatie.

In primul rand incearca sa privesti aceste intamplari detasata (ca si cum ai fi un spectator la ceea ce se intampla). La inceput e greu, dar in timp vei reusi.

In acest mod vei reusi sa analizezi ceea ce se intampla si vei intelege ca lucrurile care iti sunt spuse nu reprezinta realitatea. Doar pentru ca cineva iti spune ca esti intr-un anumit fel asta nu inseamna ca are dreptate!

Atunci cand adultii isi exprima nemultumirile prin amenintari, jigniri sau alte moduri de exprimare inseamna ca problema este la ei. Indiferent de cat de stresat este un adult acesta are obligatia de a gasi o cale potrivita de comunicare, mai ales daca trebuie sa le vorbeasca unor copii.

Te sfatuiesc sa incerci sa apelezi la psihologul scolii sau liceului unde inveti. Cu siguranta te poate ajuta.

Iti doresc mult succes!

Vezi intrebari din: