Cauta

Va rog frumos sa ma ajutati, daca stiti vreun tratament pentru un copil de 7 ani care face ziua pe el si lipsa mare si lipsa mica.

CAMELIA a intrebat pe 01.02.2013

Nu stiu ce sa ma mai fac. Copilul meu urmeaza un tratament pentru enurezis nocturn cu Metanol si chiar era mai bine, dar de cand a inceput scoala are probleme mai grave dupa cum v-am spus. Doamna doctor psiholog la care merg mi-a spus ca din cauza stresului si acum mai ia un medicament pentru asta. Va multumesc, daca ati putea sa ma ajutati.

4 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Enurezis (scaparea involuntara de urina noaptea, chiar si ziua ) fara leziuni ale aoaratului reno-urinar, precum si Encomprezis ( scaparea de involuntara de materii fecale ( fara leziuni ale traiectul digestiv ), apar de obicei la copii cu la bilitate neuropsihica - emotii, timiditate, irascibilitate, viata stresanta etc. La copilul dvs se verifica prin sucesiunea acestor stari odata cu aparitia ultimei situatii dupa stresul scolar. Aceasta labilitate neurovegetativa trebuie tratata de catre un serviciu de neuropsihiatrie in stransa colaborare cu cel de pediatri. Deci, discutati cu invatatoarea care trebuie sa cunoasca situatia, sa-l trimita mai frecvent la grupul sanitar (ca si dvs, cand este acasa), discutati cu medicul pediatru care sa va puna in legatura cu neuropsihiatria. La copil trebuie educatie cu blandete, nu cu cearta, cu sfaturi si la orice senzatie de a face, sa porneasca imediat la WC, sa nu se retina. Totul este valabil, daca cei ce l-au examinat pana acum v-au asigurat ca nu este nimic lezional la rinichi si la tubul digestiv. Pana cand capata incredere in sine si mai mult curaj la scoala sa foloseasca pampers sau ce credeti ca puteti, in functie de posibilitati.

cristinag
a raspuns acum 7 ani

Intr-adevar stresul poate accentua aceasta problema. Trebuie sa stai de vorba cu el sa vezi ce-l supara la scoala, ce il face sa fie asa de stresat, suparat. Poate ar fi bine sa-l mai vada un medic neuro-psihiatru si poate chiar un psiholog sa stea de vorba cu el sa vada care este cauza si sa o trateze prin sedinte de psihoterapie.

Iulia
a raspuns acum 7 ani

Am trecut si eu printr-o asemenea problema cu baietelul meu de 13 ani. Insa, ultimul tratament, Minirin a dat randament si am scapat. Succes si multa sanatate.

gall gusztav
a raspuns acum 4 ani

Am un baietel de 8 ani si face caca pe el, de 2- 3 ori pe zi. Ajutati-ma, ce sa fac?

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/