Cauta

Trebuie sa caut ajutor psihologic?

Ene Ana-Maria a intrebat pe 07.04.2013

Buna seara. Sunt o mama a doi copii, mai exact a doua fete de 15 ani / 9. Sunt divortata de 4 ani. Cred ca cea mica are nevoie de ajutor din afara. Ele au program de vizita la tatal sau cu toate ca il viziteaza atunci cand vor, deci mai des decat ce e in program, insa cea mica la mine are o personalitate (sa zic asa) si acolo o alta. La mine trebuie sa respecte unele reguli de viata, scoala pe primul plan si tot ce tine de educatie, acolo la tatal ei parca scapa de sub control, parca devine un copil de "cartier" minte foarte mult, revine cu mare greutate la mine placandu-i libertatea de acolo, acuzandu-ma la tatal ei ca o bat, o inchid in casa, nu ii dau sa manance ceea ce e neadevarat. Ce pot face? Va rog un raspuns. Va multumesc!

3 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Primul pas este acela de a discuta cu tatal copiilor si a incerca sa faceti front comun si sa le oferiti copiilor aceleasi conditii de crestere si educare precum si aceleasi libertati.

Ulterior sa discutati si cu ambii copii explicandu-le de ce trebuie sa respecte anumite lucruri si de ce nu au doar drepturi ci si obligatii.

Daca acest lucru nu va da rezultate puteti apela si la un psiholog care va poate ajuta.

beatrice_elena
a raspuns acum 7 ani

Trebui sa ai o discutie cu sotul tau si copii de fata ca sa vezi daca exista vreo cale de mijloc, fara acuzatii si nervi, vorbiti calm pentru ca totul este spre binele copiilor vostri. Daca nici asta nu merge si copila ta o tine in aceeasi situatie atunci cauta ajutor specializat.

Ene Ana-Maria
a raspuns acum 7 ani

Va multumesc mult pentru raspunsurile dvs. am facut si pasul acesta, ne-am strans toti (fetele si fostul sot) am vrut neaparat sa lamurim aceasta problema pentru ca am ramas pur si simplu uimita de vorbele si acuzatiile celei mici. Daca si eu eram in locul lui ex sot poate credeam si eu mare parte din ce spune un copil pe care l-as vede numai in timpul lui liber, dar el stie foarte bine ca pentru mine fetele sunt o prioritate. Tin sa mentuonez ca ex sot are diabet cu insulina si ia explicat si el ca nu poate sa aibe grija de ea cum am eu chiar daca e recasatorit, deci consider ca nu mai e in "puterea" noastra sa o facem sa inteleaga unele lucruri si avem nevoie de un specialist. Unde ma pot duce cu copilul si cum pot sti ca e de incredere?!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/