Cauta

Sunt mamica unui baietel de 6 ani si ma confrunt cu o problema.

deyuta a intrebat pe 16.04.2014

Sunt mamica unui baietel de 6 ani si ma confrunt cu o problema.

In urma cu aproximativ 1 an fiului mei i-au aparut ticuri la ochi.

L-am dus la Npi si la psiholog. Ne-au dat neutomultivit, tiapRidal si inca un medicament, nu mai tin minte, deoarece eu nu le-am administrat copilului.

La sfaturile psihologului, am apelat mai mult la psihicul lui. Am fost mai atenta sa nu-l cert, sa nu tip la el, desi el are si ADHD, si nu mi-e deloc usor.

In fine, si-a revenit apoi dupa o perioada, insa din aceasta iarna i-au reaparut ticurile la ochi, (am fost cu el si la oftalmolog si e ok) insa de aceasta data ticurile sunt mult mai pronuntate.

Am aflat ca fiul meu sufera de Adhd, un sindrom despre care nu stiam pana in prezent.

Mi-a fost greu sa accept diagnosticul dar, citind despre acest sindrom am descoperit ca ne incadram in multe din criterii.

Imi vine sa plang mai ales ca sunt o mama cu prea multe griji. Sunt mereu acolo, sunt ca o umbra pentru el si stiu ca nu e ok.

Acum 4 zile, ne-am prezentat la neurolog, am nimerit o doamna foarte draguta care mi-a explicat foarte bine cum stau lucrurile si care m-a inteles cand i-am cerut tratament fara pastilute.

Am cerut un tratament din plante. Ne-a dat Esprico si Biocebral. Am facut si un EEG fiul meu are si dureri de cap. Sper sa ne fie cu folos.

Eu sincer nu prea mai pot. Am avut cu el probleme de mici. Mai e si alergic, of, of.

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Este bine ca ati urmarit si observat simptomatologia si ati ajuns in faza in care copilul este preluat in evidenta si i s-a stabilit un program educativ si psihologic impreuna cu cadrele medicale si din sistemul de educatie pentru a mentine pasul la rand cu semenii lui de varsta - trebuie ajutat, nu fortat, avut multa rabdare si perseverenta si mentinuta legatura cu serviciul de specialitate.

Este important sa observati cand apar aceste ticuri. Cu siguranta exista o cauza care determina aparitia acestora.

Daca puteti stabili un context in care apare puteti incepe o interventie mai exacta. Oricum este recomandat sa nu ii atrageti atentia asupra acestei probleme in nici o situatie.

Pur si simplu ignorati ticul si doar remarcati ce s-a inatamplat inainte de acest moment. Va puteti face o lista pentru a avea posibilitatea de a ajunge la o concluzie exacta.

Cu siguranta trebuie sa continuati tratamentul recomandat.

In paralel il puteti inscrie la un sport. Personal recomand inotul. Il va ajuta din multe puncte de vedere ( isi va consuma energia, ii va stimula atentia etc.).

Mult succes!

deyuta
a raspuns acum 6 ani

Va multumesc mult pentru raspuns.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/