Cauta

Porneste sangele din nas, din ce cauza?

Adela a intrebat pe 18.09.2013

Am un baiat de 7 ani, si de un timp tot porneste sangele din nas, mai mult noaptea, ma ingrijorez pentru ca nu stiu din ce cauza si pana ajung cu el la medic as dori un raspuns daca nu cer prea mult. Multumesc.

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Acest simptom se numeste epistaxis care poate avea multiple cauze; traumatisme asupra nasului (lovituri, caderi) sau inflamatii ale mucoasei nazale, simptom in cadrul unei anemii sau alte stari care impiedica coagularea sangelui, la nivelul respectiv.

Medicul de familie sa-l trimita la un consult ORL si un examen de laborator pentru Hemoleucograma, VSH, trombocite si timp de sangerare, timp de coagulare.

Vedeti, daca nu s-a scarpinat sau nu si-a produs o zgarietura pe mucoasa nazala si daca nu are paraziti intestinal.

Pana atunci aplicati un tampon format din tifon imbibat in apa in care ati dizolvat sare sau in zeama de lamaie, in nara din care curge sangele si culcati copilul la orizontala.

Adela
a raspuns acum 7 ani

Multumesc pentru raspuns, mentionez ca asta sa intamplat pentru prima data cu vreo 2 luni in urma, dupa care s-a mai repetat de vreo 2 ori, dar acum e a doua noapte cand tot asa face,se trezeste dintr-o data si striga dupa mine, toata ziua nu are nimic - se joaca, alearga.

Lucia
a raspuns acum 7 ani

Cel mai bine va poate ajuta un medic orl. Poate fi si din cauza unei lipse de vitamina K facetii analizele complete de sange.

Aceiasi problema am avut-o si eu cu baiatul meu sangera doar noaptea. Facandui analizele si controlul la orl l-au depistat de vegetatii nazale. Multa sanatate.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/