Cauta

Poate sa faca varicela imediat dupa ce a avut rujeola?

issabella_80 a intrebat pe 25.06.2015

Saptamana trecuta am iesit din carantina de la rujeola, iar ieri i-au aparut niste bubite mici rosii ca niste cosuri care mai apoi s-au umplut cu un lichid transparent, este moale, nu are chef de mancare, a facut temp 38.2, iar in spatele urechii i s-a imflamat un ganglion si spune ca il doare.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 5 ani

Trebuie sa fie consultat de catre medic pentru sa se vedea aspectul acestor elemente eruptive, deoarece rujeola nu are asemenea formatiuni cu continut, ci sunt elemente plate, de obicei pruriginoase, incepe de fata si retroauricular si in urmatoarele zile se extind in josul corpului.

Este precedata aceasta eruptie, de obicei, de catar oculonazal, tuse si febra ridicata.

Aceste elemente nu pledeaza nici pentru rubeola, singur ganglionul din spatele urechii (prezent si in rubeola) poate fi datorit unui proces inflamator de la nivelul cailor aeriene superioare inclusiv cavumul oral.

Emil Otesteanu
a raspuns acum 5 ani

Reformulez: copilul trebuie consultat de catre medic deoarece aceste elementele eruptive si cu continut sero-purulent sunt intr-adevar, elemente ce seamana cu cele din Varicela.

De asemenea, trebuie sa se vada daca exista sau nu un contact cu un alt copil care avea varicela si cu cateva zile inainte.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/