Cauta

Pistrui la copii din ce cauza apar? Ii putem face sa dispara?

parmena a intrebat pe 27.04.2010

2 raspunsuri

kiddo
a raspuns acum 10 ani

Si eu am pistrui, desi niciunul dintre parintii mei nu are. Nu am pe tot corpul, ci doar pe pometi si nas. Am avut o perioada cand ma chinuiam sa scap de ei, cu toate ca toata lumea imi spunea ca imi vin foarte bine. Si tot cautand remedii, am gasit intr-un articol scris: "Nu uita: un chip care a avut pistrui si nu mai are, poate arata ca cerul fara stele". :)
Eu cred ca un copil cu pistrui poate fi chiar dragalas, deci lasa-l asa cum e el, ai grija doar la expunerea la soare. Personele cu pistrui sunt mai predispuse pericolului din razele UV.

dr.neagu.mihaela
a raspuns acum 10 ani

Pistruii sunt mici pete de melanina pe piele. Pistruii sunt mosteniti genetic, se datoreaza prezentei unei gene (melanocortin 1 receptor MC1R) ce determina aparitia lor. Dar pistruii pot aparea si datorita unei expuneri indelungate la lumina solara, mai ales prin bronzare. Cand razele solare patrund pielea, ele activeaza melanocortinul, care determina ca pistruii sa devina mai inchisi la culoare si sa se inmulteasca. Pistruii apar cel mai adesea la persoanele blonde sau roscate, deoarece la acestea se intalneste cel mai des aceasta gena.
Locurile predilecte de aparitie sunt fata sau chiar pe spate sau umeri, dar si pe alte parti ale corpului care sunt expuse la soare.
Foloseste o crema de protectie solara cu factor de protectie 30 si ferestel de soare vara,in intervalul 13-17 cand e foarte puternic.

Vezi intrebari din: