Cauta

Parintii celorlalti colegi din clasa beietelului meu de 6 ani si jumatate il agaseaza zilnic.

Ana -Maria a intrebat pe 12.02.2013

Spunand ca este un copil rau si obraznic! Cum il poate afecta? La inceputul clasei pregatitoare a avut un comportament mai agresiv fata de ceilalti colegi, acum a inceput sa devina mai linistit insa dupa comportamentul initial a fost catalogat ca un copil rau si obraznic de colegi si parinti. Imi e teama ca asta ii afecteaza cel mai mult comportamentul? E posibil? Daca da, cum trebuie sa procedez?

2 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Nu inteleg exact la ce va referiti cand spuneti ca parintii celorlalti colegi il agaseaza fizic. Primul pas ar fi acela de a ridica aceasta problema la sedinta cu parintii. Al doilea pas (foarte important) este de a discuta Dvs., ca parinti, cu copilul si sa-i explicati ce inseamna sa fie intr-o colectivitate, ce trebuie sa ofere, ce poate primi in schimb de la ceilalti. Sa-i explicati importanta relatiilor intre colegi, formarea de prietenii. Daca veti avea astfel de dicutii cu el si va reusi sa perceapa activitatea in colectivitate va trece mult mai usor peste rautatile colegilor si va fi si el la randul lui mai bun si indulgent cu ceilalti. Intre copii au fost si vor fi tot timpul mici "rautati", important este cum este invatat copilul sa le primeasca, iar aceste lucruri le invata cel mai bine acasa.

OanaPopa1
a raspuns acum 7 ani

Este mult mai importanta relatia ta cu el decat orice spun alti parinti despre el.

Vorbeste cu copilul tau si intreaba-l, intr-un moment in care sunteti apropiati si deschisi unul cu celalat, cum il face sa se simta ceea ce spun ceilalti parinti despre el.

Intreaba-l si ce anume simte inainte de a avea nevoia de a se comporta agresiv cu ceilalti colegi.

Poate fi afectat de comportamentul celorlalti doar daca el permite asta si doar daca nu are o relatie puternica si deschisa cu parintii lui.

Daca tu ii spui ca ai incredere in el, daca se simte iubit, acceptat si inteles de catre tine, nu va mai avea nici un motiv sa ia in seama cele spuse de altii.

Ce anume il determina sa se comporte agresiv? Asta este singura intrebare la care este musai sa gasesti raspunsul, impreuna cu el.

Orice ar simti, fa in asa fel incat sa se simta inteles si acceptat de tine! Asta e tot ce conteaza.

Dupa care poti sa ii explici ca anumite comportamente nu sunt potrivite si ca ar fi mai bine pentru el sa nu le mai faca.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/