Cauta

Oare sa fie o problema, ca in urma extractiei dintilor temporari a ramas radacina acolo? Oare nu trebuiau scosi mai devreme de a cadea singuri?

anabutucutza a intrebat pe 10.03.2013

Fetitei mele, Ioana, care acum are 6 ani si 4 luni, i-au iesit incisivii definitivi inferiori acum 6 luni aproximativ, iar de o luna si ceva si cei superiori. Atat unii cat si ceilalti, i-au iesit in interiorul celorlalti. Incisivii inferiori temporari i-au iesit singuri, adica s-au miscat si la un moment dat au iesit cu usurinta, in casa, deci. Cei superiori temporari, au inceput si ei sa se miste, dar in acelasi timp s-au si departat mult intre ei, dar si-au schimbat si directia, in afara, spre buza superioara, astfel incat deranjeaza ca aspect, deocamdata.
Cand inchidea gura pe masele, exista o distanta, pe orizontala, cam de 1 cm intre incisivii inferiori si cei superiori. Acum departandu-se si mai mult, distanta e putin mai mare. Am considerat ca e mai bine sa ii scoatem si am mers la stomatolog, ca nu se miscau suficient de tare ca sa ii scoatem acasa. I-a facut anestezie locala, i-a dat cu un spray care zicea ca o ustura, si i-a facut si o injectie, dupa care la 1-2 min i-a facut extractia la ambii incisivi centrali superiori. Oare trebuia sa mai amorteasca mai mult? A plans putin, a zis ca a durut-o, dar nu foarte tare. Poate ca e normal, sau a fost doar senzatia, dar eu sunt ingrijorata. La unul dintre dinti i-a ramas vizibil radacina acolo in urma extractiei. Oare sa fie o problema? Oare nu trebuiau scosi acum? Am zis ca daca facem asta, o va ajuta sa se corecteze ceilalti, astfel incat sa nu mai ramana asa distanta (pe orizontala) intre cei inferiori si cei superiori atunci cand inchide gura pe masele. Va multumesc si astept foarte interesata raspunsul dumneavoastra.
Ana Butuc

2 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Este bine ca ati mers la stomatolog si s-au scos incisivii pentru a le lasa loc celor definitivi sa creasca, evitand astfel defecte de crestere. Ma indoiesc ca in urma extractie ar fi ramas radacina sau un alt rest de dinte pe loc. Insa in cazul in care aveti suspiciune cel mai bine e sa o vada stomatologul pentru a evalua situatia. In rest, nu aveti de ce sa fiti ingrijorata de durerea pe care ar fi simtit-o deoarece si daca aceasta a exista a fost cu siguranta infima (data fiind anestezia), poate mai mare a fost sperietura si teama de stomatolog.

anabutucutza
a raspuns acum 7 ani

In primul rand va multumesc mult de raspuns. dar cu siguranta a ramas ceva din dinte, deoarece mi-a confirmat si medicul, si mi-a spus ca o sa se resoasrba, sau ceva de genul.

Mi-a fost rusine sa ii zic sa intervina in acel moment, dat fiind faptul ca tot era anesteziata, probabil nu o fi vrut sa deranjeze dintele ce iesise deja cam 2 mm. Va rog sa ma linistiti cumva, daca este sau nu o problema ca a ramas acolo. Va multumesc.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/