Cauta

Fetita mea tuseste de 2 luni, in spital s-a depistat Haemophilus influenzae i-am administrat 16 zile 3 antibiotice diferite si tot tuseste.

Tudor Elena a intrebat pe 17.02.2016

Tin sa precizez ca in aceste 2 luni am mers saptamanal la doctor, am facut si radiografie pulmonara (nu are nimic la plamani) siropuri de toate felurile, aerosoli, diverse medicamente de imunitate..etc.

Diagnosticul pus de medici este traheobronsita, dar dupa atatea zile de antibiotic (6 zile azitromicina, 5 zile Ciprinol si apoi pauza 5 zile si iar 5 zile C-forte de 1gr la 12ore), tot expectoreaza sputa verde-galbui, iar cele 3 antibiotice se gasesc pe antibiograma nu au fost date la nimereala.

Va rog sa ma ajutati, caci nu mai stiu ce sa fac si unde sa mai merg.

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 4 ani

Daca, int-adevar, aceasta este situatia si sunteti deja sub supraveghere medicala si tratament fara rezultat scontat, ( ex radiologic pulmonar fara modificari) ar fi bine sa le sugerati ideea, ca ar putea fi vorba de o tuse alergica( bronsita spastica-astmatiforma) sau o adenoidita (focar infectios adenoidian).

Asigurati vase cu apa rece pe sursa de incalzire a camerei in care locuieste fetita, pentru ca aerul prea incalzit din camera poate fi iritant pentru mucoasa cailor aeriene superioare cu consecinte tusea.

Emil Otesteanu
a raspuns acum 4 ani

Daca pneumologul sau cel care a stabilit primul diagnostic "traheobronsita" nu mai are alte comentarii sau constatari, consultati un "alergolog" sau mergeti cu fetia in vacanta de primavara la aerosoli la GOVORA in vecinatatea
dvs.
Sanatate!

Tudor Elena
a raspuns acum 4 ani

Va multumesc pentru raspunsul d-voastra, o sa tin cont de aceste sfaturi.

Ca si completare fetita are 9 ani, nu a avut febra in aceste 2 luni, acum un an am mers la ORL si d-nul doctor a spus ca nu are polipi, si am uitat sa mentionez ca am avut pana de curant pasari in casa (in colivie ,8 pescarusi japonezi, gen cinteza) de care am scapat din cauza banuielii personale ca pot fi cauza tusei.

Daca sunteti amabil sa ma sfatuiti catre ce gen de medic sa ma indrept (alergolog, pneumolog, boli infectioase..etc) caci sunt din Rm Valcea si as vrea sa merg mai departe cu fata pentru investigatii mai amanuntite.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/