Cauta

Fetita mea (6 ani) scapa uneori pipi pe ea la scoala in timpul orelor. S-a intamplat de 4 ori pana acum din septembrie. Un sfat, va rog.

maria a intrebat pe 12.12.2015

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 4 ani

In principiu, daca un copil se scapa pe el
(uda scutecul) noaptea in pat, uneori chiar si ziua, se considera ca are ENUREZIS si trebuie investigat, pentru a se stabili cauza.

In situatia fetitei dvs, despre care nu mentionati in perioada anterioara scolarizarii, iar acum spuneti ca s-a repetat numai de 4 ori (la scoala), se presupune ca nu are o cauza organica, ci este vorba de labilitate a sistemului nervos ce apare in situatii de emotii inainte sau in timpul examinarii sau de alte traume scolare.

Deci trebuie sa o prezentati la un medic de copii, NEUROPSIHIATRU care o va examina si o va sfatui cum sa-si intareasca sistemul neurovegetativ si cum sa se comporte in clasa si in fata invatatoarei.


Daca asa este situatia, chiar si d-voastra puteti sa o sfatuiti sa nu aiba teama de nimic, sa fie curajioasa, chiar si in fata profesorilor si ( foarte important) sa se ceara din timp la WC, caci nu este o rusine!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/