Cauta

Doza de Augumentin la copil de 8 ani este tot de 5 ml si Panadol 10ml?

Ionescu a intrebat pe 09.02.2013

Ce se mai poate da pentru febra de 39,5 ca tabletele nu stie sa le inghita.

2 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

1. Dozele de medicamente la copii se stabilesc in functie de greutate.

2. Augmentin-ul este un antibiotic si nu are efect in scaderea febrei. Antibioticele se administreaza copiilor doar la prescrierea medicului in functie de simptomatologie si investigatii. Dar cum vad ca raspunsul meu vine la cateva zile de la intrebarea Dvs., in cazul in care ati inceput sa ii dati Augmentin ar fi bine sa mergeti cu el cel putin 5 zile deoarece antibioticul dat in cantitate insuficienta si pe perioada neadecvata face mai mult rau decat bine selectand culturi rezistente de germeni care la infectii ulterioare nu vor mai raspunde la tratament. Un copil la 8 ani ar trebui sa aiba 25-30 kg, astfel doza de Augmentin Bis este 8 ml la 12 ore.

3. Pentru febra se folosesc antipiretice: Paracatamol, Ibuprofen sau Algocalmin. Pentru copiii de peste 6 ani exista pe piata produse de concentratii mai mari (pentru greutatea lor) Calpol 6 plus (7,5ml la 8 ore), Nurofen Junior (6-6,5 ml la 8 ore), Novocalmin supozitoare 300mg (1 supoz la 8 ore). Dozele sunt pentru o greutate de 25 kg.

4. Pe viitor, va recomand sa scadeti febra acasa si ulterior, daca nu reusiti sa o tineti sub control, sa mergeti la medicul de familie pentru evaluare.

alynutza79
a raspuns acum 7 ani

Supozitoarele sunt foarte bune.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/