Cauta

De ce reapare acest stafilococ daca a fost o data tratat?

maria a intrebat pe 27.04.2010

3 raspunsuri

trofin
a raspuns acum 10 ani

Daca e vorba de stafilococ aureus poti fi purtator, iar pe tine sa nu te afecteze.

dr.neagu.mihaela
a raspuns acum 10 ani

Stafilococii sunt bacterii care pot produce o gama larga de infectii, a caror gravitate si localizare variaza de la infectii superficiale ale pielii pana la infectii ce pun viata in pericol, ca de exemplu septicemia sau meningita.
Stafilococii se impart in coagulazo-negativi si coagulazo-pozitivi ( IN FUNCTIE DE ENZIMA CARE O SECRETA).
Stafilococii coagulazo-negativi sunt ubicuitari (se gasesc peste tot), facand parte din flora normala a organismului, gasindu-se in orofaringe, tractul gastro-intestinal si uretra anterioara. Produc frecvent infectii intraspitalicesti, ei fiind rezistenti la unele dezinfectante si antiseptice sau apar la cei cu diverse corpuri straine (proteze, grefe, catere etc.). Supravietuiesc indelungat pe suprafete uscate. Transmiterea se poate face direct interuman sau prin intermediul unor obiecte (prosoape, lenjerie).
Dintre stafilococii coagulazo-pozitivi, o singura specie este patogena pentru om: Staphylococcus aureus sau Stafilococul auriu, numit astfel dupa culoarea galben-aurie a coloniilor bacteriene obtinute pe medii de cultura.
Pt a nu reaparea infectiile stafilococice este nevoie de o profilaxie foarte viguroasa:
- masuri de igiena riguroasa in unitatile sanitare: spalarea meticuloasa a mainilor dupa contactul cu pacientii, utilizarea manusilor la contactul cu plagile si mucoasele contaminate
- administrarea profilactica de antibiotice pre- si post-operator, pentru a preveni infectia plagilor postoperatorii
- tratamentul prompt al tuturor infectiilor streptococice chiar si a celor superficiale, ale pielii si tesuturilor moi.

adela
a raspuns acum 9 ani

Unde reapare stafilococul? Cine l-a tratat? Poate n-ati fost unde trebuie. Stafilococul e la fiecare om in alta parte. Unde reapare?

Vezi intrebari din:
Modifică Setările