Cauta

Cum sa procedez sa slabeasca fetita mea?

Ramona a intrebat pe 02.10.2014

Buna! Fetita mea are 6 ani 1/2 si 1.22 inaltime si are 30 kg. Vreau sa slabeasca pentru sanatatea ei si sa nu mai rada oameni de ea ca ii grasuta. Cum sa scot dulciurile din alimentatie, fara sa faca o criza sau sa zica ca sunt o mamica rea?

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 5 ani

Fetita dvs in varsta de 6 si 1/2 ani are talia (inaltimea ) de 122 cm, valoare corespunzatoare celor de 7 ani, deci este foarte bine.

Greutatea insa depaseste media celor de varsta ei, cu 8 Kgr, ceea ce, intradevar, este cam mult.

Dumneavoastra puteti sa o ajutati sa-si consume plusul de calorii ( si sa nu mai depuna) prin antrenarea ei intr-o activitate sportiva ( inot, baschet, handbal si gimnastica la ora de educatie fizica la scoala - nu scutire medicala -) si printr-o alimentatie rationala- echilibrata: fara dulciuri concentrate si inlocuirea lor cu fructe care contin suficieta dulceata, fara bomboane, iar ciocolata cu masura ( nu interzise, caci nu reusiti ).

De asemenea, diminuarea pastelor fainoase, a biscuitilor si chiar a painii.

Pregatiti sandviciul pentru scoala zilnic din casa si nu ii dati bani sa-si cumpere de la chioscuri si Fast-Fooduri.

Astfel veti obtine rezultate - sper ca in familie sa nu aveti membrii supraponderali.

Avand in vedere varsta si faptul ca ati mentionat ca oamenii comenteaza in legatura cu greutatea ei este important sa incercati sa nu faceti acest lucru. Evitati comentariile pe aceasta tema chiar daca sunt facute pe un ton glumet.

Greutatea este o mica parte din ceea ce reprezinta ea. Incercati sa scoateti in evidenta calitatile ei si atu-urile ei.

Puteti sa va schimbati stilul de alimentatie fara a mentiona necesitatea modificarii greutatii. Incercati sa ii explicati cu ce ne ajuta diferite alimente si care sunt dezavantajele altora.

Copiii sunt foarte receptivi la povesti asa ca puteti face o poveste despre celule corpului si despre ce au ele nevoie. Puteti gasi chiar si carti pentru copii cu imagini sugestive.

Va fi greu dar exista multe retete care nu contin cantitati mari de zaharuri si grasimi. Dar pentru a avea efect incercati sa abordati aceeasi alimentatie pentru toata familia ( faceti paine in casa, gustari sanatoase, gemuri fara zahar etc.).

Toate cele bune!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/