Cauta

Copilul actualului meu sot.

gabriela a intrebat pe 31.05.2014

Buna! Actualul meu sot are o fetita de 9 ani, am prins drag de ea si ea de mine, dar este foarte sacaitoare, vrea sa fie alintata mereu, intreaba o multime de lucruri, iar eu nu am rabdare sau dispozitie pentru ea.

Imi pare rau ca nu am rabdare cu ea si in acelasi timp imi este teama si ca sotul meu ar ajunge sa creada ca nu ii iubesc copilul.

5 raspunsuri

Pe parcursul copilariei copii isi gasesc un model de viata printre cei apropiati. De cele mai multe ori este parintele de sex opus.

Fetitele isi doresc sa ajunga asemenea mamei, sa faca ce face aceasta etc.

In cazul prezentat tind sa cred ca ati devenit modelul pe care fata doreste sa il urmeze ( mai ales pentru ca l-ati "cucerit" pe tatal ei).

E posibil ca ea sa isi doreasca sa stea in permanenta pe langa dumneavoastra pentru a se asigura ca va poate invata comportamentul astfel incat sa ramana in atentia tatalui.

In acest sens va sugerez ca, impreuna cu ea, sa va stabiliti una sau doua activitati pe saptamana pe care sa le faceti impreuna si pe care tatal sa le observe.

Puteti gati ceva pentru cina, picta, modela etc. Cu siguranta ea va avea destule idei. In acest mod ii raspundeti nevoii ei de atentie, petreceti timp cu ea si va stabiliti un program care sa se potriveasca cu timpul dumeavoastra liber.

Cu siguranta trebuie analizata relatia ei cu mama naturala precum si cauzele despartirii. In functie de situatie se poate ajunge la diferite cauze ale acestei situatii si se pot gasi diferite moduri de abordare.

Se poate sa isi doreasca sa isi asigure dragostea dumneavoastra pentru ca ii este teama sa nu o parasiti. Dar acestea se pot spune doar daca se privesc toate aspectele problemei.

De asemenea, in cazul in care tatal si fata obisnuiau sa faca ceva special impreuna inainte de a va cunoaste este de preferat ca aceste activitati sa ramana in programul familiei.


Spor!

yasmin
a raspuns acum 6 ani

Buna. Vorbeste cu sotul tau, comunicarea este foarte importanta. Cand sunteti singuri, intr-o seara la TV, in pat, cand e in toane bune, incearca sa ii spui ceea ce ai scris aici, fara temeri, ii spui tot ce ai pe suflet, ce gandesti.

Nu trebuie sa iti fie frica ca el gandeste. Nu stiu ce si-a luat, cred o sotie pentru el, nu o noua mama pentru copilul lui.

Daca te iubeste te va intelege si o gasiti solutii impreuna. Nu esti obligata sa accepti absolut totul pentru ca e copilul lui.

Comunicarea este foarte importanta, inca o data, vorbeste cu el, discutati.

Numai bine!

gabrielah
a raspuns acum 6 ani

Va multumesc pentru raspunsuri. E adevarat ca fetita ma copie in tot ceea ce fac.

In ciuda faptului ca ma iubeste este si geloasa de multe ori si nu prea ne lasa sa ne apropiem unul de altul cand ea e prin preajma.

Relatia ei cu mama naturala este foarte buna, copiii stau doua saptamani cu mama si doua cu tatal, iar spre surprinderea multora chiar si eu sunt in relatii cu fosta sotie.

eduard
a raspuns acum 5 ani

Esti o doamna de invidiat, daca de comporti asa. Bravo tie!

dana76
a raspuns acum 5 ani

Buna, cred ca esti o norocoasa daca fetita te-a luat ca si exemplu si mai ales ca te iubeste avand in vedere ca esti sotia tatalui ei, parerea mea este ca ai nevoie de multa rabdare din pacate, nu mi se pare corect ce a spus Yasmine mai sus, adica ca sotul tau si-a luat o sotie nu o mama pt copilul lui.

Adevarat, nu trebuie sa accepti orice din partea fetitei, nu este corect sa acceptam orice din partea copiilor nostrii, in primul rand pentru binele lor pentru ca, zic eu trebuie sa le dam o educatie sanatoasa.

Daca tu si sotul tau va iubiti sincer atunci tu stii ca omul cu care te-ai casatorit are o fetita si ce inseamna pentru el, ar trebuii sa fiti o familie fericita toti trei, daca ai dubii si frica sa nu te inteleaga sotul gresit, mai cauta topice vizavii de educarea copilului si aratai si lui ce scrie acolo cand il prinzi in toane bune, incearca sa-i zici ca-ti este frica sa nu fi inteleasa gresit si nu ai experienta cu copii, o iubesti dar ai nevoie sa te ajute el in aceste momente si altele pe parcursul vietii.

Tu stii ca cel mai bine pt tine, pentru toti trei, este atunci cand sunteti toti trei o familie fericita, chiar daca nu sunteti mereu impreuna.

Fetita are mama, dar daca te vede ca pe un exemplu, sa va fi bine, in cazul in care te vei comporta ca o mama, prietena cea mai buna dupa mama ei naturala, iti va aduce multa fericire in casa ta.

Sa nu fiu inteleasa gresit mama ei naturala este mama ei, nimeni nu ii va lua locul, probabil ii da o educatie buna.

A nu se confunda rasfatul cu educatia, pentru ca si tu faci parte dintre cei de la care fata vrand nevrand trebuie sa invete multe, creste si cu tine si cu mama ei naturala.

Vizavi de gelozia ei, tatal ar trebuii cu frumosul si rabdare sa o corecteze, sa o faca sa inteleaga ca amandoua aveti parte de dragoste in inima lui, tu nu mai multa, ea nu mai multa, dar ca nu este competitie, ci fiecare dintre voi primiti cea mai mare dragoste posibila de la el in functie de copil si sotie.

Fetele mele au 8 ani si inteleg astfel de lururi asa ca, cu siguranta si ea intelege daca vrea. Putina gelozie exista mereu, in joaca, dar sa nu se exagereze.

In concluzie, sotul tau trebuie sa te ajute in acest caz si trebuie sa comunicati mereu.

Si in cazul in care ambii parintii sunt naturali este nevoie de ajutor mai mult sau mai putin pt educatia copiilor din partea ambilor soti.

Cauta topice interesante arata-i si sotului cand poti. Educa sanatos fetita, din ce ai scris tu, cred ca este intelegatoare, un copil foarte bun, daca o faceti sa inteleaga lucrurile corecte si bune eu cred ca vei avea de castigat pt ca o sa inteleaga si nimic nu se compara cu iubirea sincera a unui copil.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/