Cauta

Constipatie la un copil de 6 ani?

Mădălina.Buhă941 a intrebat pe 03.10.2017

Buna ziua, am un baietel de 6 ani care a inceput acum scoala si de 2 zile este constipat, nu a avut deloc scaun, Am incercat cu fructel, legume, i-am pus si supozitoare, insa fara efect. Zice si ca il doare destul de tare atunci cand vrea sa mearga la baie. Ce pot sa ii mai fac?

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 3 ani

Daca nu reusiti cu eliminarea orezului din alimentatie si imbogatirea alimentatiei cu iaurt, compot de pere si compot de prune, ca si pulpa cruda (exclus bananele, afinele, gutuile), ceaiuri ca lichide, pentru urgenta mergeti la un serviciu de ambulanta a unei unitati sanitare pentru consult si eventual o clisma. Medicul ar putea prescrie chiar si un laxativ usor pentru copii. Sanatate!

kiddo
a raspuns acum 3 ani

Poate sa incerci si cu mai multe fibre in alimentatie... Dar daca tot nu face si se plange de dureri, mai bine dai o fuga la medic.
Sanatate!

Ioana93
a raspuns acum 3 ani

Mergeti cu el la medic neaparat, sa nu aiba fisura anala, poate fi foarte dureroasa! Pana una alta, ii puteti da sa manance arahide, alune, seminte. Sa-i faceti si supe sa manance zilnic, ce stiti ca accepta, sucuri de prune, iaurturi si sa bea multa apa!

Vezi intrebari din: