Cauta

Ce sa-i dau baietelului sa slabeasca cat mai mult?

marcela huzum a intrebat pe 02.01.2013

Buna ziua! Sunt o mama disperata, baietelul meu trebuie sa slabeasca cat mai mult pana in luna mai, pentru o operatie. Acum are 38kg la 10 ani. Va rog, ajutati-ma cu un meniu zilnic.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Fara a avea informatii despre ce viitoare operatie trebuie practicata copilului in luna mai si ce a constatat endocrinologul , va putem furniza numai date generale. In primul rand, greutatea copilului de 10 ani depaseste valoarea de 19-20 kgr cat au in medie copiii de aceeasi varsta. Alimentatia trebuie sa-i asigure necesarul caloric zilnic, dar din aceasta trebuie sa scadeti cantitatile de dulciuri, paine, prajituri si in general, fainoassele si grasimile animale. Ar trebui sa practice un sport ( inot ) daca starea de sanatate nu contrazice efortul. Trebuie sa existe o colaborare stransa intre parinti - medicul de familie si medicul care a recomandat interventia chirurgicala.

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Baietelului ii trebuie o dieta echilibrata care sa corespunda nevoilor sale. Pentru ca o dieta sa dea rezultate, fara sa il influenteze in mod negativ, dieta trebuie sa ii fie personalizata. Daca nu mai bea sucuri imbuteliate (carbogazoase, "naturale"), daca nu consuma paine la alimentle fainoase sau la cele care contin amidon, daca renunta si la dulciuri si cipsuri, atunci sigur va incepe sa slabeasca. Foarte importanta este si ora cinei. Tinand cont de varsta trebuie supravegheat neaparat de un nutritionist.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/