Cauta

Avem un baietel de 7 ani.

GABRIEL a intrebat pe 17.11.2015

Buna seara! Avem un baietel de 7 ani. Locuim in Spania. Permanent i s-au facut controale oftalmologice de catre medicul pediatru. Anul trecut am sesizat ca a capatat un tic (clipea des) pediatrul ne-a trimis la medicul specialist (oftalmolog).

Oftalmologul a constatat o miopie de -0,75 la ochiul drept si de -0,25 la ochiul stang. Ne-au programat dupa 6 luni. La noua revizie (unde i-am pus picaturi de dilatare) oftalmologul a constatat o miopie de -1 la ochiul drept si de -0,5 la ochiul stang. Ne-au prescris reteta pentru ochelari si ne-au programat la un nou control peste 6 luni. Ne-au spus ca sunt lentile corectoare si ca dupa 6 luni nu o sa mai aiba nevoie de acesti ochelari. Azi am facut un nou control la o optica medicala unde trebuia sa comandam ochelarii mai sus mentionati. Specialistii de aici au ajuns la concluzia ca vede foarte bine toate literele (inclusiv cele mai mici) acest lucru l-am constatat si noi. Am fost prezenti la control -baietelul a vazut absolut toate literele, nu se incrunta, nu strange din ochi etc. Mentionez ca sotia poarta ochelari de la varsta de 9 ani (a inceput cu miopie -4 si acum la 44 de ani are -5,5)la sotie nu este ereditar (a cazut si s-a lovit la frunte cand era copil).

La optica medicala (unde se achizitioneaza ochelarii) ne-au sfatuit sa nu-i punem ochelari de moment si sa revenim la un nou control peste 3 luni. Nu stim ce sa facem. Va rugam sa ne ajutati cu un sfat. Va multumim!

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 4 ani

Specialistii oftalmologi, care au examinat si reexaminat periodic copilul, constatand ca vederea copilului este normala, in prezent, toate literele de pe panou sunt recunoscute, v-au sfatuiti sa lasati copilul in pace si sa -l incurajati, pentru al scapa de stresul care, sigur, l-a avut pe perioada purtarii ochelerilor.

Controlul viitor planificat, poate fi si ultimul.

Controlul trebuie, pe cat posibil, facut la acelasi oftalmolog sau la aceeasi unitate medicala.

Vezi intrebari din: