Cauta

Am un baietel de sase ani si jumatate este in clasa pregatitoare. Nu reuseste sa faca tot ce i se cere la scoala. Ce este normal la varsta lui?

ANGI a intrebat pe 23.11.2012

Nu are rabdare sa stea in banca "sfant" atat cat tine ora si se grabeste la tot ce i se da de facut ca sa termine primul! Ma intreb daca ceilalti copii de clasa pregatitoare au de lucru chiar si acasa dat de doamna si daca alti parinti reusesc sa stapaneasca situatia foarte bine! Poate ma insel eu, are sase ani nu e supradotat, ci un copil normal care stie alfabetul cap coada cifrele si numerele pana la o suta, recita poezii fara probleme chiar si de 10-11 strofe, sa socoteasca cu numere de pana la 10, dar intampinam dificultati la scoala vizavi de graba lui de a termina primul si obligat nu face nici cifrele si nici literele la perfectie! Copiii vosti ce fac la pregatitoare si cum se descurca?

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Prin prizma medicala, copilul pare supradotat sau are un mare bagaj de cunostinte pentru varsta lui si nu are rabdarea sa mearga in ritm cu ceilalti colegi. Discutati cu invatatoarea si sfatuiti-l sa nu se grabeasca, ci sa lucreze cu calm.

nicoleta70
a raspuns acum 5 ani

Cred ca le cere prea mult la clasa pregatitoare. Fetita mea este la aceasta grupa si vad ca totul se face prin joaca si cu mici pauze pentru a nu ii stresa pe copii.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/