Cauta

Alimentatia corecta a unei fetite de 11-12 ani.

aliona ionas a intrebat pe 02.07.2014

Fata mea refuza categoric sa manance. A scazut in greutate in ultimele 2 luni cam 6 kg, mananca 2 mese pe zi si cantitate foarte mica de 2-3 guri si atat la scoala, nu mananca deloc pana vine acasa, fructe, sucuri, dulciuri nu consuma deloc. Are 34kg si 152 cm, inaltime, varsta de 11 ani si 10 luni. Noi suntem foarte ingrijorati.

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Fiica dvs in varsta de aproape 12 ani este in plina faza de pubertate, perioada in care in organism se produc importante modificari, dar si unele oscilatii comportamentale, instabilitati si susceptibilitati, stari emotive - emotivitate sau irascibilitate, motiv pentru care trebuie sa fim mai intelegatori, mai cooperanti si buni sfatuitori si prieteni pentru aceasta categorie de copii.

Stati de vorba cu psihologul si cu medicul copilului.

Probabil este influentata si de unele colege in privinta "siluetei".

Pricipiul este ca oricat s-ar abtine de la mancare, organismul sau in crestere si dezvoltare inca, are nevoie de o alimentatie echilibrata, chiar daca numai la dorinta si in cantitati reduse, compusa, pe langa fructe si legume ca aport de vitamine si saruri minerale, de carne, lactate, oua, peste, in scopul mentinerii starii de imunitate, altfel devine o candidata sigura la debilitate, anemie.

Daca doreste sa aiba silueta, se diminueze aportul de paine, fainoase, dulciurile concentrate si grasimile, in rest, poate manca orice.

Cititi impreuna aceste recomandari si stabiliti, tot impreuna regimurile alimentare si totul va fi bine inclusiv situatia de a face fata la procesul educational - scolar.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/