Cauta

Sub ce forma sa ii administrez copilului meu de 3 ani si 7 luni Vitamina D?

Raluca a intrebat pe 01.04.2014

Buna ziua,

Am un baiat de 3 ani si 7 luni care a fost depistat la varsta de 6 luni cu Pectus Excavatum.

Am fost cu el la pediatru, ortoped, kinetoterapeut, chirurg si toti mi-au spus ca trebuie sa astept pana la varsta de 6 ani sa vedem daca trebuie operat.

Pana in momentul de fata a avut ca si tratament doar Ca si Vigantol pana la 2 ani si apoi Osteocare in lunile Septembrie - Aprilie.

De 5 luni nu i-am mai dat Osteocare intrucat medicul pediatru mi-a spus ca trebuie sa ii fac o analiza sa vad daca are deficit de vitamina D.

Mentionez k i-am facut aceasta analiza zilele trecute si i-a iesit o valoare mica - nivel insuficient 12.6 ng/ml.

Va rog sa imi dati un sfat in legatura cu tratamentul pe care ar trebui sa il tin pentru el avand in vedere ca nu a asimilat foarte bine Vitamina D.

Va multumesc.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Afectiunea pe care o prezinta fiul dvs in varsta de 3 ani si 1/2 ani este congenitala si in functie de forma si tulburarile respiratorii posibile, beneficiaza sau nu de interventie chirurgicala.

In plus, faptul ca pacientul este in crestere, o eventuala interventie chirurgicala de corectie, trebuie temporizata, motiv pentru care atat dvs cat si medicii ati procedat corect, prin metodologia practicata.

Medicul pediatru si chirurgul apreciaza durata, dozajul si forma calciului administrat - nu trebuie supradozat deoarece ar pute grabi osificarea de la nivelul suturilor si cartilajelor osoase si deci, cresterea!

Importanta este kinetoterapia, care in multe cazuri evita interventia chirurgicala. Pe parcurs se recomanda inotul.

Raluca
a raspuns acum 6 ani

Va multumesc pentru ajutor. Am uitat sa precizez faptul ca baietelul meu face inot de la varsta de 3 ani cate o sedinta pe saptamana. Am intrerupt doar pe perioada iernii deoarece a racit destul de des, dar acum am reluat cursurile.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/