Cauta

Stiti vreo solutie/metoda de a dezvata un copilas de 3 anisori sa manance mancarea pasata (le scuipa in afara in loc sa le inghita)?

irisady a intrebat pe 17.11.2014

Suntem convinsi ca din pacate l-am obisnuit noi insa nu il mai putem dezvata. Cateva precizari: in afara de mancarea de dupa-amiaza si fructe, restul este mancat normal, de catre el si cu lingurita proprie.

Am incercat sa mancam impreuna si sa il lasam si cateva ore nemancat (dupa ce ne-a refuzat mancarea pe motiv ca nu era pasata) insa atunci cand i-a fost foame tot pasata a vrut-o si uneori isi face si stare de voma asa ca renuntam.

Nu credem ca are vreo problema medicala deoarece s-a intamplat o data sa ii dam un telefon mobil sa-l butoneze in timp ce manca si am observat ca le manca legumele tocate marunt si nu le mai scotea din gurita (asta pana sa realizeze ce mananca).

Sincer, nu stiu daca este ok sa il tinem nemancat mult mai multe ore doar ca sa-l dezvatam. Dumneavoastra ce ne recomandati?

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 5 ani

Nu exista metode anume pentru asemenea obiceiuri, totul depinde de ingeniozitatea, perseverenta si rabdarea de care parintii vor da dovada.

Cautati sa-i distrageti, pe cat se poate, atentia si sa-i creati alte dominante si pe parcurs se va obisnui sa inghita.

Deocamdata si in timp, pregatiti-i alimentatia si administrati-o sub forma pe care o doreste.

Lasati-l sa se autoserveasca cu oricare fel de mancare il doreste el ( fiind un copil de 3 ani ca varsta, poate manca orice ).

vali
a raspuns acum 5 ani

Ar fi bine sa manance la masa cu alti copii, de ex la gradinita. Sau daca mananca doar cu adulti sa fie puse pe masa mai multe feluri si sa fie intrebat din care doreste sa manance. Sa nu manance niciodata singur sau daca iesiti sa nu va vada si atunci nu are cui demonstra ca asa nu-i place, va fura mancarea.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/