Cauta

Simptome diabet copii.

b3b3 a intrebat pe 18.03.2013

Fetita mea are 3 ani si 9 luni, 15 kg si 105 cm. Anul trecut avea 16 kg 500. Am observat ca cere des sa bea cate putina apa cam 1.5 litri pe zi si urineaza destul de des. Mananca doar ciocolata aproape zilnic, dar putina. Am vazut intr-o farmacie un afis despre asta si m-a pus pe ganduri. Analize la sange nu a facut niciodata pentru ca nu prea se imbolnaveste, iar medicul de familie ne-a sfatuit sa le facem atunci cand credem ca da semne de vreo boala.

1 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Fetita dvs. a crescut bine in greutate pana la aceasta varsta. 1,5 l lichide pe zi nu este mult pentru varsta si greutatea ei.

Diabetul la copii poate avea variate moduri de debut, insa cel mai frecvent se manifesta prin scadere in greutate, consum crescut de lichide si urinari frecvente (si in cursul noptii).

Ideal este sa faceti o serie de investivatii atat pentru a exclude aceasta afectiune dar si pentru a face un bilant dat fiind faptul ca nu ati facut analize in ultima perioada.

Astfel va recomand; hemograma, transaminaze (TGO, TGP), glicemie, uree, creatinina, ionograma, Calciu (seric si ionic), Magnezemie, Fosfatemie, Sideremie, examen sumar urina.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/