Cauta

Pipi in pat la 3 ani si 5 luni.

adriana a intrebat pe 11.10.2013

Buna, copilul meu de 3.6 ani noaptea face pipi in pat, daca nu ma trezesc eu si cateodata nu o nimeresc, face pe ea. Cum sa fac sa se poata trezi singurica, sa isi dea seama ca face pipi?

Pe timpul zilei nu am treaba, merge singurica si face pipi cand are nevoie fara sa o intreb, ziua este ok, dar cand doarme face pe ea.

Multumesc.
O zi buna

3 raspunsuri

Psiholog.Otilia.Stan
a raspuns acum 6 ani

Buna Adriana,

Din ceea ce mi-ai povestit fetita ta si-a insusit controlul sfincterian, ceea ce este normal pentru varsta sa.


Incearca sa nu ii mai dai sa bea lichide cu aproximativ o ora inainte de culcare si in fiecare seara inainte de a merge in pat sa o asezi pe toaleta / olita chiar daca ea nu solicita.

Somnul copiilor este mult mai adanc decat al adultilor, tocmai de aceea ii este greu sa se trezeasca pentru a merge la baie. Treptat isi va forma un ciclu de somn in care va merge la baie dimineata la trezire si nu in timpul noptii.

Noaptea ii pui pampers? Cum procedezi atunci cand observi ca a facut pe ea? O trezesti sa o schimbi?

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Deoarece, fetita in varsta de 3 ani si jumatate, in timpul zilei nu scapa urina, ci urineaza in olita sau pe WC, la solicitare inseamna ca centrii sistemului nervos care raspund de acest fenomen sunt inca pe cale de dezvoltare, deci nu este vorba de o afectiune

Dvs trebuie sa aveti rabdare, sa nu mai consume lichide dupa orele 18:00 (deci cel putin cu 2 are inainte de culcare), o treziti la orele cand stiti ca aceasta scapare de urina se produce (eventual folositi si un desteptator), nu o certati, ci din contra o incurajati.

Cautati eliminarea unui posibil "stres" in legatura cu gradinita. Apelati la nevoie si la consiliere a unui psiholog.

In mod normal pana la varsta de 5 ani trebuie ca totul sa intre in normal.

adriana
a raspuns acum 6 ani

Cand face pe ea o schimb. Oricum o puneam sa faca inainte de culcare la olita, in jur de zece si apoi ma trezesc pe la 12 si o data pe la 2 si face pipi, altfel, daca nu ma trezesc eu, face pe ea.

Nu ii pun scutec tocmai ca sa invete sa se trezeasca.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/