Cauta

Nu mai vrea sa mearga la cresa de vreo saptamana. Nu pot sa gasesc motviul si nu stiu ce sa fac.

s_sorana a intrebat pe 21.04.2010

Am un baietel de trei ani si doua luni. Este al doilea an cand merge la cresa. De vreo saptamana am avut probleme cu masa de la gradinita, adica refuza masa de pranz, dar manca gustarea de dupa somn. Nefiind probleme cu el in trecut, asistenta gradinitei m-a instiintat ca nu il mai primeste inapoi pana nu merg la un consult medical pentru a afla cauzele refuzului mancarii.

Am fost la doctor (pediatru, ORL, chiar am facut un set de analize medicale recomandate de medic) si copilul nu are nimic, mai mult acasa mananca, nu fara probleme, dar se hraneste. El nu a fost niciodata un mancacios, dar este in limitele normale din punct de vedere al greutatii. Ceea ce ma nelinisteste cel mai mult este ca de vreo cateva zile refuza sa mai mearga la gradinita, insista sa-l lasam singur acasa, sa-l luam cu noi la serviciu, sa mearga la bunici. Are tot felul de solutii ca sa nu mearga in acea zi la gradinita. Printre plansete il ducem, iar acolo este relativ bine (doarme, manaca binisor, se joaca si are comportamentul normal, vesel).

Cum ajunge acasa insa incepe cu aceleasi texte: ma duci azi la gradinita?, mai bine merg la bunica, nu vreau la gradinita, nu ma primeste la gradinita pentru ca sunt bolnav etc. M-am interesat, am incarcat sa aflu de la el de ce rafuza sa mearga la gradinita si nu am nici un raspuns. Nu il bate nimeni, nu se rasteste nimeni la el (este un copil destul de cuminte, in limitele unui copil de trei ani, nu au fost deloc probleme cu disciplina la gradinita, deci nu cred ca l-a "corectat" mai brutal nimeni).

Ma intereseaza parerea unui specialist si, eventual, daca puteti sa-mi recomandati vreun specialist din zona (Brasov) pentru a obtine raspuns la aceasta intrebare. Ma gandesc ca este doar o faza de testare a "ceea ce i se permite" si sa vada "pana unde se poate intinde" cu pretentiile.

0 raspunsuri

Vezi intrebari din: