Cauta

Nepotica mea se trezeste noapte din somn brusc si incepe sa planga cu urlete. Ce credeti ca ar fi?

Oana a intrebat pe 24.02.2015

Buna ziua,

Nepotica mea are 4 ani si de vreun an se trezeste noapte din somn si incepe sa planga foarte tare cam cate o ora. I se incordeata tot corpul si plange fara sa o poti linisti.
Nu stie sa spuna de ce plange cand este intrebata dupa ce se linisteste. Iar cand se linisteste e ca si cum nimic nu s-a intamplat.
Este ceva grav? Ma puteti ajuta cu un raspuns?

Merci,

Oana

2 raspunsuri

Buna ziua

In cazul acestor treziri bruste putem vorbi despre doua posibile cauze: cosmaruri sau pavor nocturn ( teroare nocturna. Diferente constand in momentul aparitiei lor in raport cu momentul in care a adormit ( teroarea nocturna apare in prima parte a somnului iar cosmarurile spre dimineata) si constientizarea intamplarii ( cosmarul este tinut minte si poate fi povestit chiar daca nu in totalitate).

Puteti sa va jucati impreuna cu papusile si sa le culcati si sa incercati sa ii observati comportamentul. E posibil sa isi trasfere probleme si puteti cauta solutii impreuna cu ea pentru "problema papusii". De asemenea puteti sa o atrageti in povestirea unei intamplari despre "o fetita ( cu caracteristici apropiate de ale ei) si care intr-o seara s-a dus la culcare dar..." si o lasati sa continue. Obiectivul este sa isi explice propria suferinta.

In cazul in care nu isi aminteste si constatati ca aceste momente apar in prima parte a somnului incercati sa nu o treziti si sa incercati sa o linistiti vorbindu-i.

Pentru mai multe informatii incercati sa consultati un neurolog.

Spor!

Soledad bebe
a raspuns acum 5 ani

Ati incercat s-o impartasiti? Nepoata mea avea un somn foarte agitat si se invartea in pat toata noaptea, am impartasit-o si noaptea urmatoare am verificat daca respira,,atat de linistita era incat m-am panicat, avand in vedere comportamentul ei anterior.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/