Cauta

Legat de somn agitat, daca poate fi de la tiroida.

cristina a intrebat pe 08.09.2016

In primul rand va multumesc pt raspuns. Tot cosmarul in care ma aflu si acum a inceput acum 2 ani cand am dat pentru prima data fetita la gradinita.

Fetita mea are 5 ani si jumatate, 15 kg jum, si e inalta 1,07 si in ultimii 2 ani i-am facut tot felul de analize printre care si cele pt tiroida din cauza ca nu doarme bine noapte si raceste imediat cand o duc la gradi.

Drept sa va spun are si perioade cand e ok cu somnul, dar de vreo saptamana ne confruntam din nou cu nopti nedormite si agitate.

Marturisesc ca pentru ea gradinita e inca un cosmar si un fel de abandon. As dori sa stiu daca ar putea fi ceva legat de tiroida vazand rezultatele bune de la analize. Multumesc.

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 4 ani

Multumesc pentru datele suplimentare,in legatura cu starea de sanatate a fiicei dvs in varsta de 5 ani si jumatate!

Greutatea sa de 15,5 Kgr si talia (inaltimea) de 1,07 m sunt normale pentru grupa de varsta din care face parte (dar la limita inferioara).

O alimentatie mai consistenta, cu ficat si carne de pasare, ou, derivate de lapte si fructe,
ca si mai multa miscare si jocuri in aer liber o pot ajuta la cresterea imunitatii organismului fata de imbolnaviri, chiar si la un somn mai bun!

Cat priveste partea a 2-a a intrebarii, despre tiroida, va pot spune ca, aceasta este o glanda cu secretie interna, care domina functionarea intregului organism.

Literatura medicala mentioneaza, ca la sexul feminin, tulburari ale secretiei, pot determina si urmatoarele simptome: scaderea imunitatii organismulu fata de agresiunile virotice si bacteriene externe, precum si tuburari ale somnului ( chiar insomnie ).

Daca toate analizele sunt in limite normale, cum medicul v-a spus, nu trebuie sa va faceti probleme.

Sanatate!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/