Cauta

Integrarea copilului de 4 ani la gradinita cu ochelari.

andreea_28 a intrebat pe 13.01.2014

Buna ziua. Alexandru s-a integrat foarte bine in colectivitate la inceput. Dupa aproximativ 3 luni am observat ca are probleme cu ochii si a fost nevoit sa poarte ochelari. Problema este ca, copilasii de la gradi si prietenii lui il resping acum si ii cer sa isi dea jos ochelarii daca vres sa se joace cu ei. Acum, el nu isi mai doreste sa mearga la gradi. Cum imi pot ajuta copilul sa nu fie afectat de aceasta schimbare?

2 raspunsuri

BiancaSol
a raspuns acum 6 ani

Oof, e dureros si greu de scris aici
Mai te duci si vborbesti fata in fata cu un psiholog, stiu pe cineva care a aflat lucruri noi de acolo si copilul nu a mai avut / facut problemele respective.

Eu tin minte ca in clasa intai am alergat si am cazut in curtea scolii, nu mai stiu daca din cauza altuia, insa mi s-au spart ochelarii, mi-au intrat cioburile in tampla, erau sa-mi intre in ochi. Sa ii pui ochelari cu lentila care nu se sparge, plastic sau ce material e acum mai nou, nu stiu cum se numeste exact.

Psiholog.Otilia.Stan
a raspuns acum 6 ani

Aceasta schimbare poate fi dificila pentru un copil aflat la o varsta frageda. Copilul se simte diferit de prietenii sai si se simte ranit atunci cand acestia il resping.

Daca sentimentele negative traite constant la gradinita sunt interiorizate, se poate forma un complex de inferioritate.

Drept urmare, copilul refuza sa se intoarca in mediul care ii provoaca un disconfort atat de mare.

Fiecare copil este diferit, traieste in propiul sau mod emotiile si reactioneaza diferit. Tocmai de aceea, pentru a-l putea ajuta sa depaseasca cat mai usor aceasta etapa cel mai indicat ar fi sa discutati fata in fata cu un psiholog.

Nu exista o reteta ideala, unica, aplicabila la orice persoana care sa produca acelasi rezultat, dar in functie de particularitatile copilului se poate crea un plan de interventie prin care sa obtinem cele mai bune rezultate.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/