Cauta

Ganglioni la gat.

allecselu a intrebat pe 02.04.2014

Am o intrebare. Copilul meu are 3 ani si 3 luni si cam pe la un an jumate am simtit o umflatura in partea stanga, atunci era destul de mica si am mers la medicul de familie si mi-a spus ca este doar un ganglion limfatic si ca este normal, probabil din cauza la vreo raceala si daca nu creste nu este nimic.

Am mai fost la analize cu el, toate analizele i le-au facut la sange si nimic, iar acum de o saptamana am observat ca ia mai crescut mult mai mult si putin mai jos ia mai aparut unul putin mai micut.

La toti medici la care am fost mi-au spus ca nu este nimic si ca trebuie sa isi revina, dar am impresia ca se agraveaza. Nu stiu ce as mai putea sa fac, ce analize, unde sa ma mai duc cu el. Va rog, astept un raspuns.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

In paralel cu vasele sanguine prin care circula sangele sunt si vasele limfatice prin care circula un lichid albicios numit "limfa" pe traseul acestei retele limfatice exista ganglionii limfatici mici - in stare normala-insesizabili.

Rolul acestei retele limfatice este, in principal, de a apara organismul impotriva imbolnavirilor si cand o infectie bacteriana sau virotica, ataca acesti soldati intra in lupta si cresc in volum - cei din zona interesata, respectiv la copilul dvs, cavitatea bucala, faringe - laringe - amigdale.

Cu cat aceste infectii sun mai dese cu atat mai lent ganglionii ( soldati aparatori ) care cresc in timpul luptei cu agresorii, cu atat mai tarziu vor reveni sau nu la dimensiunile anterioare.

La fiul dvs analizele, repetate, fiind normale, au stat la baza concluziilor medicilor care v-au asigurat ca nu trebuie sa va faceti probleme, chiar daca acesti ganglioni mai persista.

allecselu
a raspuns acum 6 ani

Multumesc pentru raspuns. Deci, daca el are o infectie ganglioni cresc? Am observat ca in unele zile sunt mai mari in altele sunt mai mici, dar niciodata nu a disparut de tot, adica sa nu mai fie sesizabil. Nu il doare doar ca baietelul meu de felul lui este mai slabut si cand intoarce capul spre dreapta se si vede putin, daca chiar nu dispare deloc si nu il doare este vreo problema? Deci altceva nu are ce sa fie in afara de acesti ganglioni care se maresc, nu?

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/