Cauta

Fetitei mele de 4 ani ii este teama ca nu ma mai intorc atunci cand plec de acasa. Ce imi recomandati?

Laura Mircea a intrebat pe 10.03.2010

Are cosmaruri foarte urate, atat noaptea, cat si in timpul somnului de dupa amiaza, se trezeste pur si simplu urland, iar momentul cand plec la serviciu este foarte traumatizant atat pentru mine cat si pentru ea.
Nu cred ca a speriat-o cineva cu asta, ca nu ma mai intorc, nu imi dau seama de unde a aparut aceasta teama. As dori sa stiu cum sa fac sa o ajut sa treaca peste aceste temeri, deoarece imi dau seama ca sufera foarte tare.

1 raspunsuri

3mom
a raspuns acum 10 ani

Este destul de normal la varsta asta. Copilul s-a indepartat de mama un pic, si brusc se sperie de distanta. Adica numai este non stop pe brate si se distreaza si fara mami.
Poate totusi a speriat-o cine sta cu ea. Daca nu mananci tot nu mai vine mami. Sau o poveste, ca de exemplu Bambi unde mama moare.
Sau nu va luati la revedere. Daca plecati pe ascuns... luati-va la revedere si promiteti ca nici cel mai mare viscol si nici o armata nu va va tine departe de ea.
Ati divortat cumva recent? Si atunci poate trezi temeri din astea. Daca un parinte brusc nu mai este, ii este teama ca poate dispare si celalalt. Vorbiti cu ea. Spuneti-ii clar ca nimic nu va poate desparti, bucurati-va excesiv cand va intoarceti, spuneti-ii ca v-a fost dor si ca v-ati grabit sa ajungeti la ea.
Si tineti-va promisunea. Luptati cu elementele sa nu fiti despartite veci. Eu am fost de la 3 luni despartita de mama si la 34 de ani tot doare.

Vezi intrebari din: