Cauta

Fetitei mele de 4 ani ia iesit la analiza secretiei vaginale stafilococ auriu. Cum pot sa tratez problema fara antibiotice orale?

dorneanu gianina a intrebat pe 20.02.2013

Mentionez ca vulva este rosie, are o usoara scurgere, iar aceasta problema a aparut pe fondul unei candidoze (din cauza unui tratament cu antibiotice la 6 luni) tratata tarziu abia la 2 ani (cu mancarimi, roseata, se freca de scaunel la cresa). Va rog dati-mi o solutie pentru ca am dat si de alta problema: incruciseaza picioarele pe scaun si se leagana inainte si inapoi, transpira, si cand o intreb spune ca-i place, face si la camin, se ascunde ca am mai certat-o, deci nu mai stiu unde sa ma duc cu ea. Va multumesc si astept un raspuns!

1 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Stafilococul auriu este o bacterie care se afla in mod normal pe piele, astfel rezultatul pozitiv din secretia vaginala se poate datora unei contaminari de vecinatate. Cel mai probabil problema este si de aceasta data o micoza. Va recomand sa folositi local Clotrimazol crema 1% aplicatii locale x2/zi, 7 zile, urmand ca apoi sa o revada medicul de familie.

Cea de-a 2 a problema pare a fi legata de comportamentul sexual. Asa cum descrieti Dvs. fetita se masturbeaza obtinand placere, de aici si faptul ca se ascunda in urma mustrarii. Acest comportament poate fi normal in anumite limite, insa daca fenomenul se repeta excesiv este recomandat sa o vada un medic sau un psiholog. Pe de alta parte ati putea discuta si Dvs cu ea, deoarece este la o varsta la care poate intelege. Puteti incepe prin a discuta despre partile corpului inclusiv organele genitale.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/